- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Αλέξη, βάλε πλάτη και δώσε κονδύλια στην περιφέρεια
Επιστολή Μπακογιάννη στον πρωθυπουργό για την υπο-χρηματοδότηση της Στερεάς Ελλάδας
Το πρόβλημα της υπο-χρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας, λόγω στατιστικού λάθους εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνει σε 7σέλιδη επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, εν όψει της επίσκεψής του στην περιοχή κατά τη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου, την ερχόμενη Πέμπτη.
«Δεν πρόκειται για ένα τοπικό θέμα. Μιλάμε για μία κατάφορη αδικία που αφορά σε περίπου 650.000 χιλιάδες πολίτες της χώρας. Χάνουν αυτά που δικαιούνται λόγω ενός στατιστικού λάθους» δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και πρόσθεσε:
«Το γεγονός ότι έως σήμερα έχουμε καταφέρει να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο για έργα υποδομών και ανάπτυξης στη Στερεά Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Σε αυτήν τη διεκδίκηση καλώ τον πρωθυπουργό να σταθεί δίπλα μας και να δει ουσιαστικά την πρότασή μας για τη δημιουργία ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την Περιφέρειά μας. Δεν ζούμε αλλού, γνωρίζουμε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αλλά πρέπει επιτέλους η Στερεά Ελλάδα να αντιμετωπίζεται όπως όλες οι Περιφέρειες. Με τα σωστά κριτήρια και τους ίδιους όρους» εξήγησε σε δηλώσεις του ο Κ. Μπακογιάννης με αφορμή την επιστολή του προς τον Αλ. Τσίπρα.
Η επιστολή περιλαμβάνει τα στοιχεία που δείχνουν τη στρέβλωση στην οποία αποδίδεται η υπο-χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με κοινοτικούς πόρους, τις κινήσεις που έχουν γίνει από την Περιφερειακή Αρχή για την αντιμετώπισή της αλλά και την πρόταση έγκρισης ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Στερεά Ελλάδα που βασίζεται σ' έναν ρεαλιστικό σχεδιασμό και έχει ως δεδομένη τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
Τέλος, ο Κ. Μπακογιάννης καλεί τον πρωθυπουργό να σταθεί δίπλα σε όλους τους φορείς που έχουν αναλάβει πρωτοβουλία να ενημερώσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για το λάθος που εντοπίζεται στην παρουσίαση της Στερεάς Ελλάδας ως «πλούσιας» περιφέρειας λόγω της συγκέντρωσης βιομηχανικής δραστηριότητας στα Οινόφυτα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παράδειγμα των μισθώσεων δημόσιου χώρου στις παραλίες
Ποια Κυριακή θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας γράφει για τη στεγαστική κρίση και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης
Tι είπε για το εάν θα ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ
Από το Μπαχρέιν ο πρωθυπουργός ανέδειξε τον ρόλο της Ελλάδας ως συνδετικού κρίκου μεταξύ Ευρώπης και χωρών του Κόλπου
«Τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές θυμηθήκατε ξαφνικά τη φοροδιαφυγή και τη νομιμότητα;»
Αυτοψία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο
Η δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού
«Σπουδαία στιγμή για το Πολεμικό μας Ναυτικό» - Πότε έρχονται οι επόμενες δύο
«Η κριτική μπορεί να είναι σκληρή. Πρέπει, όμως, να γλιτώσουμε από την ανθρωποφαγία», τόνισε η υπουργός
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 359.609 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 57.627 σε σχέση με πέρσι
Μετά την απόσυρση του άρθρου 23, το ΠΑΣΟΚ ζητά συνολική αλλαγή στο πλαίσιο για τα χρέη
Δείτε όλες τις επιδοτήσεις
Μαρκόπουλος: «Θα βάλουμε τα δύο πόδια των services σε ένα παπούτσι»
Περιοδεία στα Ιωάννινα πραγματοποιεί η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Οι ψυχολόγοι αποκτούν επιτέλους ενιαία θεσμική εκπροσώπηση
«Ένα κομμάτι της φρεγάτας έχει πάνω της ελληνικά χέρια και ελληνική ψυχή»
Μέχρι πότε οι αιτήσεις
«Μαζί με τη Γαλλία χτίζουμε τις αμυντικές δυνατότητες της ευρωπαϊκής μας οικογένειας» είπε ο Δένδιας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.