- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Σαφάρι» ελέγχων σε Μύκονο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο
Ελεγκτές της Οικονομικής Αστυνομίας μοίρασαν πρόστιμα και λουκέτα για φοροδιαφυγή
Τα κοσμοπολίτικα νησιά με μεγάλο τουρισμό και συγκεκριμένα η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα, καθώς και άλλες περιοχές της Ελλάδας, μπήκαν στο στόχαστρο της Οικονομικής Υπηρεσίας, από τους ελέγχους της οποίας προέκυψε ότι πάνω από το 50% των ελεγθέντων είναι παραβάτες, (σε κάποιες περιπτώσεις ήταν το 100%), ενώ προτάθηκε και το κλείσιμο κάποιων επιχειρήσεων για ένα χρονικό διάστημα. Μάλιστα, στη Ζάκυθο έχουν ληφθεί και δείγματα για ποτά «μπόμπες» και αναμένονται τα αποτελέσματα προκειμένου να υποβλήθούν κυρώσεις, όπου προκύψει παρανομία.
Ειδικότερα, τον τελευταίο μήνα (από 17 Ιουνίου έως 16 Ιουλίου) η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε ελέγχους σε συνολικά 119 επιχειρήσεις για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε Ζάκυνθο, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Αργολίδα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πιερία. Από τους 119 ελέγχους διαπιστώθηκαν συνολικά 80 παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες, ΔΟΥ, προκειμένου να επιβάλουν τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ελέγχων:
- Στη Ζάκυνθο πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 45 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεσμεύτηκαν φιάλες αλκοολούχων ποτών για να ελεγχθεί η νομιμότητα διακίνησής τους στη χώρα μας.
- Στη Μύκονο έγιναν έλεγχοι σε 14 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν εννέα παραβάσεις.
- Στη Σαντορίνη πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε έξι επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν πέντε παραβάσεις.
- Στην Κέρκυρα, έγιναν έλεγχοι σε εννέα επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις.
- Στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αργολίδας διενεργήθηκαν 10 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε τρεις από αυτές.
- Στον Νομό Θεσσαλονίκης ελέγχθησαν 20 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.
- Στον νομό Χαλκιδικής ελέγχθησαν 10 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις.
- Στον νομό Πιερίας ελέγχθησαν πέντε επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν παραβάσεις της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας σε όλες.
Οι έλεγχοι, σύμφωνα με την αστυνομία, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Απο την ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες, για να καταγγείλουν παρανομίες των επιχειρήσεων, είτε γιατί δεν τους κόβουν αποδείξεις, είτε για άλλες παραβάσεις, μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.g r & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διέξοδος σε πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Πολιτική αντιπαράθεση και σκάνδαλα στο εσωτερικό, την ώρα που η χώρα ενισχύει τη γεωπολιτική και οικονομική της θέση στο εξωτερικό
Ποια ποσά κερδίζουν οι τυχεροί;
«Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού - Προτεραιότητα η νέα γενιά» - Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.