- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το Ινστιτούτο Φλωρεντίας βοήθησε στην κατασκευή του Hellas SAT 3
Ο Νίκος Παππάς βασίστηκε στην εμπειρία τους και για την ελληνική διαστημική εποποιία
Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της: ο υπουργός Διαστημικής Πολιτικής και Ενημέρωσης, προσθέτει τις τελευταίες πινελιές στον δορυφόρο με τα ελληνικά χαρακτηριστικά που ετοιμάζεται να μεταφέρει τη σημαία της Ελλάδας στο διάστημα και να γράψει νέες λαμπρές σελίδες στη μεγάλη διαστημική ιστορία των Ελλήνων!
Γιατί μπορεί ο δορυφόρος να έχει κατασκευαστεί από γαλλική εταιρία και μπορεί η Hellas Sat να ανήκει στην αραβικών συμφερόντων Arabsat, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες που ως γνωστόν κατάγονται από τον πλανήτη Σείριο δεν πρέπει να το γιορτάσουν, όπως άλλωστε τόνισε και ο ίδιος ο Νίκος Παππάς που παραβρέθηκε στην πανηγυρική εκτόξευση και την χαιρέτισε μάλιστα με ένα μικρό λόγο.
Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν δίπλα από τον Νίκο Παππά, οι πιστοί του συνεργάτες, δηλαδή οι άνθρωποι από το Ινστιτούτο Φλωρεντίας. Ως άριστοι γνώστες των ψηφιακών τεχνολογιών, όπως άλλωστε έχουν αποδείξει και με την έκθεσή τους - σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα χωρούσαν μέχρι τέσσερα κανάλια - δεν λείπουν στιγμή από το πλευρό του έλληνα Νηλ Άρμστρονγκ, του σκαπανέα του Διαστήματος, του Νίκου Παππά.
Έτσι με τη βοήθειά τους, ο υπουργός Ψηφιακής Τεχνολογίας και Ενημέρωσης, προσέθεσε ελληνικό χρώμα στον δορυφόρο: Έγραψε επάνω του συνθήματα υπέρ της ομάδας του γνωστού κυβερνητικού οραματιστή Ιβάν Σαββίδη και κόλλησε στην άτρακτο φωτογραφίες του Γέροντα Παΐσιου ώστε να δείξει ότι και οι Έλληνες μπορούν να συνεισφέρουν στην ασφάλεια και στην τεχνική πληρότητα του εγχειρήματος.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της εκτόξευσης, έπειτα από παράκληση του ίδιου του Νίκου Παππά, ακουγόταν από τα μεγάφωνα το «Καλύτερο Παιδί» του Γιάννη Πλούταρχου, αγαπημένου καλλιτέχνη του υπουργού, που τον ακούει πάντα τις στιγμές που θέλει να γιορτάσει κάτι, όπως τη νίκη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις εκλογές, η την επιστροφή της πατρίδας μας στη διαστημική θέση που δικαιωματικά της ανήκει.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.