- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
ΔΝΤ: Έως τις 27 Ιουλίου η έγκριση του «επί της αρχής» δανείου προς την Ελλάδα
Τι είπε η Κριστίν Λαγκάρντ για την ελάφρυνση χρέους
Μέχρι τις 27 Ιουλίου αναμένεται να εγκριθεί από το ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η «επί της αρχής» νέα δανειακή συμφωνία, διάρκειας 14 μηνών, του Ταμείου για την Ελλάδα, που περιλαμβάνει χρηματοδότηση ύψους έως δύο δισ., τα οποία θα δοθούν, μόνο αν υπάρξει ικανοποιητική εξέλιξη για την ελάφρυνση του χρέους.
Η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κι αναφέρθηκε στις επαφές που είχε στην Ευρώπη την παρελθούσα εβδομάδα και στη συμφωνία που επετεύχθη για την Ελλάδα στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας στο Λουξεμβούργο.
Η κυρία Λαγκάρντ φέρεται να είπε ότι «δεν μπορούσαμε να κάνουμε το μέγιστο» -εννοώντας να προτείνει πλήρη συμμετοχή μαζί με άμεση χρηματοδότηση. Και αυτό, επειδή οι Ευρωπαίοι δεν ήταν έτοιμοι να συζητήσουν το θέμα του ελληνικού χρέους.
Ωστόσο σε σχέση με την ελάφρυνση του χρέους, η κ. Λαγκάρντ φέρεται να είπε ότι υπήρξε πρόοδος, αλλά θα πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα για να μπει χρηματοδοτικά το Ταμείο στο πρόγραμμα.
Στη βάση αυτή συνέστησε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την «κατ’ αρχήν έγκριση» (Approval in Principle -AIP) μιας νέας δανειακής συμφωνίας 14 μηνών του ΔΝΤ για την Ελλάδα, συνολικού ύψους έως 2 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, η ίδια χαρακτήρισε την «επί της αρχής έγκριση» ως μια «άριστη λύση».
Πηγές στην Ουάσινγκτον είπαν ότι «δεν υπάρχει τέταρτο Μνημόνιο». Τόνισαν ότι «απλά έγινε μία προσθήκη» και θύμισαν ότι «εάν επρόκειτο για καινούργιο Μνημόνιο έπρεπε να το φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για ψήφιση». Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, είπαν οι πηγές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.