- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λαγκάρντ: Θέλουμε τώρα μέτρα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
«Μόνο τότε το ΔΝΤ θα εκταμιεύσει λεφτά προς την Ελλάδα»
Tην πρόθεση της να προτείνει στο διοικητικό συμβούλιου του ΔΝΤ την έγκριση της Συμφωνίας επί της Αρχής με την Ελλάδα εξέφρασε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η εκταμίευση θα πραγματοποιηθεί μόνον όταν οριστικοποιηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους.
«Θέλουμε άμεση αποσαφήνιση των παραμέτρων για την αναδιάρθρωση του χρέους τώρα και θα περιμένουμε έως ότου καταλήξουμε σε αυτό» επεσήμανε η κ. Λαγκάρντ, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι το ΔΝΤ θέλει «το πρόγραμμά μας να ευθυγραμμιστεί με τη διάρκεια και τους στόχους του προγράμματος του ESM κάτι που σημαίνει ότι θα συμμετέχουμε για τους επόμενους 13 μήνες, και όσο πιο γρήγορα προχωρήσουμε τόσο το καλύτερο για όλους».
Η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι όσα συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση αποτελούν σοβαρότατο λόγο υποστήριξης της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής. Και συμπλήρωσε: «Οι πιστωτές αναγνωρίζουν επίσης ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί και να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του. Από την άποψη αυτή πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα, πιστεύω όμως ότι η απόφαση αποτελεί ισχυρή έκφραση στήριξης της Ελλάδας».
Αναφερόμενη στη δόση των 8,5 δισ. ευρώ δήλωσε ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι εκταμιεύουν για την Ελλάδα μια σημαντική δόση, ένα σημαντικό ποσό που θα αποτρέψει την εκδήλωση χρηματοπιστωτικής κρίσης. Η δόση αυτή τοποθετεί την Ελλάδα σε μια πορεία που οι ανάγκες για χρηματοδότησή της θα είναι περιορισμένες και το πρωτογενές πλεόνασμα θα προστατέψει την ελληνική οικονομία από τη ρευστότητα και ένα πιθανό οικονομικό σοκ. Γι’ αυτό και είναι ώρα να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις και γενικότερα σε θετικές εξελίξεις».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αλλάζει για το νομοσχέδιο για την ίση αμοιβή ανδρών – γυναικών
Ο πρώην στενός συνεργάτης του σχολίασε όσα έγιναν χθες στο Θησείο
Οι εκτιμώμενες ημερομηνίες που θα γίνουν πληρωμές από τον ΕΦΚΑ
«Και πού να σφίξουν οι ζέστες», σχολίασε ο υπουργός Υγείας
«Δεν είναι πρωτότυπο το όνομα του νέου κόμματος», είπε ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ
Τι αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ
Δυστυχώς στις εκλογές θα πάμε με ένα κόμμα εξουσίας και με πολλά κόμματα διαμαρτυρίας, δεξιά και αριστερά. Και δυστυχώς δεν θα ζήσουμε ένα σοβαρό ανταγωνισμό πολιτικών θέσεων για τα επίδικα
«Κουβαλάμε την κληρονομιά: του ΕΑΜ, της ΕΔΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ της Πρώτης Φοράς Αριστερά»
Ποιοι θα βρίσκονται στην αίθουσα
Εγκαίνια έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου από την υπουργό Πολιτισμού
Η ανακοίνωση περιλάμβανε και σαφή πολιτική αιχμή για τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Με φόντο την παρουσίαση του νέου κόμματος
«Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως νέα εθνική πυξίδα», ανέφερε
Οι ηθοποιοί Αιμίλιος Χειλάκης και Μαριάννα Τουμασάτου παρουσιάζουν την εκδήλωση
Στην εκδήλωση για το βιβλίο των Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Κωνσταντίνου Φίλη
Σε εγρήγορση το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενόψει της θερινής περιόδου
«Σήμερα το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα πει έστω και μια κουβέντα για τη μεγάλη επιτυχία;»
Με αφορμή ανάρτηση του συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.