- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Χαστούκι» στην κυβέρνηση Τσίπρα: Η Ελλάδα χάνει το τρένο της ποσοτικής χαλάρωσης
Το Μαξίμου απειλεί με ρήξη στο Eurogroup
Το συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη στέλνει δυσοίωνα μηνύματα προς την Αθήνα, καθώς αρκετοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και τραπεζίτες διεμήνυσαν ότι χωρίς σαφήνεια στα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους η Ελλάδα ενδέχεται να χάσει το τρένο της ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ειδικότερα, κύκλοι του ESM δήλωσαν στην Deutsche Welle πως υπό αυτές τις συνθήκες φαντάζει σχεδόν αδύνατο να ενταχθεί η Ελλάδα στο περίφημο QE, που αποτελεί κεντρικό στόχο της κυβέρνησης Τσίπρα.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να απεγκλωβιστεί από τη λογική του QE, να εγκαταλείψει καταρχήν δηλαδή αυτό τον στόχο», ανέφεραν χαρακτηριστικά στη DW κύκλοι του ESM. Εξήγησαν πως μόνο έτσι θα επέλθει μια συμφωνία στο επικείμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου που με τη σειρά της θα δρομολογήσει και την έγκαιρη εκταμίευση της επόμενης δόσης. Επαναλαμβάνουν, όπως έκανε και το στέλεχος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ ότι η ρύθμιση του χρέους θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε το καλοκαίρι του 2018.
Τι απαντά το Μαξίμου
Σε σχέση με τις διαρροές Ευρωπαίου αξιωματούχου που είδαν το φως της δημοσιότητας περί μη ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, κυβερνητικοί κύκλοι σχολίαζαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα εξής: «Τέτοιες διαρροές από Ευρωπαίους αξιωματούχους −αν και δεν είναι στην πρόθεσή τους− μας βοηθάνε τα μάλα. Διότι μας βγάζουν από το δίλημμα, αν θα δεχθούμε ή θα απορρίψουμε εκ νέου τις προτεινόμενες λύσεις στο Eurogroup, που αποτελεί εξάλλου και μη θεσμικό όργανο, ώστε να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.