Πολιτικη & Οικονομια

Σκουρλέτης: Τα «έψαλε» στον Ιερώνυμο για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ύβρις και ασέβεια» απαντά η Αρχιεπισκοπή Αθηνών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351692-729551.jpg

Για συντονισμό της Εκκλησίας με τη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε ο υπουργός Εσωτερικών τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών με αφορμή την πρόσφατη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εκκλησία, είπε ο κ. Σκουρλέτης, «δε δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας». «Έχω διαπιστώσει, δικιά μου εκτίμηση, να μου τη χρεώσετε, ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δυνάμεις μέσα από την εκκλησία που θέλουν να συντονίσουν τη στάση τους με τις επιδιώξεις της ίδιας της ΝΔ», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας λέγοντας: «Μού έκανε εντύπωση, πως όταν βγαίνουν μισαλλόδοξα κηρύγματα όπως του Αμβρόσιου πριν από λίγες ημέρες, διχαστικά κηρύγματα που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές, ο επικεφαλής της ελληνικής εκκλησίας αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν βρίσκει να πει τίποτα».

Απάντηση της Αρχιεπισκοπής

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του Αρχιεπισκόπου Χάρη Κονιδάρη στις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη για την Εκκλησία. «Ας μην έχει άγχος ο κύριος Σκουρλέτης. Η ύβρις και η ασέβεια κατά της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου εξασφαλίζουν πιστοποιητικό αριστείας από τους δασκάλους του, της αντικληρικαλιστικικής αριστεροφροσύνης. Την ώρα που η Εκκλησία υπηρετεί την κοινωνία και ενώνει, όπως πάντα έκανε και πάντα θα κάνει, όλους τους Έλληνες, ο κύριος Σκουρλέτης δε διστάζει να μετέλθει κάθε ψεύδος σχετικά με το ρόλο της, μπροστά στην αγωνία του να διατηρήσει αδιατάρακτο το φλερτ με το μικροκομματικό του ακροατήριο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ