- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Το αντιαναπτυξιακό δημοσιονομικό πλεόνασμα της ύφεσης και της υπερφορολόγησης»
Η ανακοίνωση της «Ώρας των Αποφάσεων»
Ανακοίνωση για τον πλεόνασμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση εξέδωσε η κίνηση των Διαμαντοπούλου-Ραγκούση-Φλωρίδη «Ώρα των Αποφάσεων».
Παρατίθεται η ανακοίνωση:
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζει επειδή «πέτυχε» δημοσιονομικό πλεόνασμα 3,9%, υπερβαίνοντας τον στόχο που ήταν 0,5%. Σκοπεύει δε, λέει, να χρησιμοποιήσει αυτήν την «επιτυχία» ως όπλο εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο κατά τις επικοινωνιακές ανάγκες του κ. Τσίπρα άλλοτε μετατρέπεται σε «φίλο» και άλλοτε σε «εχθρό».
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για όπλο το οποίο ο κ. Τσίπρας έστρεψε εναντίον του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των πιο παραγωγικών Ελλήνων, τους οποίους υπερφορολόγησε, αδυνατίζοντας ακόμη περισσότερο την όποια παραγωγική ικανότητα της χώρας.
Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών σε όλα τα επίπεδα μαζί με την αύξηση στον ΦΠΑ και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, η αύξηση των προκαταβολών φόρου στις επιχειρήσεις, η μείωση του αφορολόγητου στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και η αφαίρεση ποσών από τις, ουσιαστικά, δεσμευμένες μικροκαταθέσεις των Ελλήνων πολιτών, ήταν τα βασικά όπλα με τα οποία η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου «πέτυχε» το δημοσιονομικό πλεόνασμα για το οποίο θριαμβολογεί, ενώ ξέρει πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να διατηρηθεί αφού διαλύει την οικονομία και την οδηγεί στην παράταση της στασιμότητας.
Αποδείχθηκε ότι όλα τα μέτρα που επέλεξε να πάρει ο κ. Τσίπρας σε εφαρμογη του σκληρού τρίτου μνημονίου που υπέγραψε ήταν υφεσιακά και αντιαναπτυξιακά, για να διαψευστεί για πολλοστή φορά σε σχέση με τις συνειδητά ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε στον κόσμο. Το πλεόνασμα του κ. Τσίπρα δεν προήλθε από την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, αλλά από την αφαίμαξή της και τη χειροτέρευση της ανταγωνιστικότητάς της.
Το πολιτικό ερώτημα είναι γιατί επιδίωξαν με τέτοιο πάθος αυτό το πλεόνασμα σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας; Για ποιους ανομολόγητους σκοπούς θέλουν να το χρησιμοποιήσουν;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Γνωρίζω ένα πρώιμο κομμάτι της ιστορίας αρκετά καλά» ανέφερε ο υπουργός
ΟΗΕ, Κυπριακό, ελληνοτουρκικά και Λιβύη στο επίκεντρο της ελληνικής διπλωματίας στη Νέα Υόρκη
Δείτε αναλυτικά παραδείγματα
Συντονιστής ο Γιώργος Σιακαντάρης
Έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του ιδίου και της κυβέρνησης - «Πυρά» κατά της αντιπολίτευσης
Aποκλεισμό από αριστερές οργανώσεις καταγγέλλει ο ίδιος
Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, δεύτερη ξανά η Πλεύση
Η πλειοψηφία των ειδικών προκρίνει την ενίσχυση της παραγωγικότητας
Επείγουσα η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, τόνισε η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Μεταλλάσσεται σε αμιγώς προσωποκεντρικό κόμμα»
Στον ναύσταθμο Σαλαμίνος η συνάντηση των δύο υπουργών
Επιχορήγηση 9,56 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το στρατηγικό ενεργειακό έργο
«Η συνεδρίαση ξεκινά σε πολύ βαρύ κλίμα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής
«Η Ελλάδα δεν αφήνει κανέναν πίσω του», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Συστάσεις σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν τα μέτρα υγιεινής
Μενδώνη: «Ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό για όλους»
Στο 20,1% η δυνητική ψήφος για Καρυστιανού
Στο Χ μάλιστα εμφανίζεται να διαβάζει την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη
Έφυγε στα 40 της η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.