Πολιτικη & Οικονομια

Παπαδημούλης: Η συμφωνία θα ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Φίλης, ο Σκουρλέτης, ο Δρίτσας και η Χριστοδουλοπούλου θα ψηφίσουν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349112-724392.jpg
ΑΠΕ

«Και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης και όχι πειθαρχίας» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία κυβέρνησης - θεσμών και τα μέτρα που φέρνει.

Παράλληλα πρόσθεσε «ο Φίλης, ο Σκουρλέτης, ο Δρίτσας και η Χριστοδουλοπούλου θα ψηφίσουν». Ανέφερε πως οι 13 της ΚΕ που υπέγραψαν το κείμενο ξεκαθάρισαν «ότι δεν ζητούν εκλογές», για να προσθέσει πως «το αίτημα για εκλογές είναι θέση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη». 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε, ακόμη, ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα το 2017 και 2018.

   

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι υπάρχει το περίγραμμα της συμφωνίας και όχι το τελικό πακέτο, αλλά αναγνώρισε πως ο συμβιβασμός έχει αρνητικά σημεία, όπως ορισμένες περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου.

   

Εκτίμησε ακόμη ο Δημήτρης Παπαδημούλης πως «ο στόχος για πλεονάσματα 3,5% το 2018 θα επιτευχθεί και αυτό το πιστεύουν οι 3 από τους 4 που μετέχουν στους θεσμούς» για να συμπληρώσει ότι το ΔΝΤ ήταν πιο απαισιόδοξο. Ανέφερε, πάντως ότι τα αντίμετρα θα ληφθούν για οτιδήποπτε προκύψει πάνω από το 3,5% του πλεονάσματος.

Όσον αφορά τα μέτρα για το χρέος εκτίμησε ότι θα προσδιοριστούν και θα εφαρμοστούν τον Αύγουστο του 2018, πριν ληφθούν τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί.

   

Σχετικά με το κείμενο που κατέθεσε και εγκρίθηκε από την ΚΕ για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης, σημείωσε πως «υπάρχουν τομείς που δεν τα έχουμε καταφέρει, όπως θα ήθελαν οι πολίτες» και άφησε να εννοηθεί ότι χρειάζονται αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη για αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και της καθημερινότητας του πολίτη σε τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία. 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.