- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παπαδημούλης: Η συμφωνία θα ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο Φίλης, ο Σκουρλέτης, ο Δρίτσας και η Χριστοδουλοπούλου θα ψηφίσουν»
«Και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης και όχι πειθαρχίας» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία κυβέρνησης - θεσμών και τα μέτρα που φέρνει.
Παράλληλα πρόσθεσε «ο Φίλης, ο Σκουρλέτης, ο Δρίτσας και η Χριστοδουλοπούλου θα ψηφίσουν». Ανέφερε πως οι 13 της ΚΕ που υπέγραψαν το κείμενο ξεκαθάρισαν «ότι δεν ζητούν εκλογές», για να προσθέσει πως «το αίτημα για εκλογές είναι θέση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη».
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε, ακόμη, ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα το 2017 και 2018.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι υπάρχει το περίγραμμα της συμφωνίας και όχι το τελικό πακέτο, αλλά αναγνώρισε πως ο συμβιβασμός έχει αρνητικά σημεία, όπως ορισμένες περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου.
Εκτίμησε ακόμη ο Δημήτρης Παπαδημούλης πως «ο στόχος για πλεονάσματα 3,5% το 2018 θα επιτευχθεί και αυτό το πιστεύουν οι 3 από τους 4 που μετέχουν στους θεσμούς» για να συμπληρώσει ότι το ΔΝΤ ήταν πιο απαισιόδοξο. Ανέφερε, πάντως ότι τα αντίμετρα θα ληφθούν για οτιδήποπτε προκύψει πάνω από το 3,5% του πλεονάσματος.
Όσον αφορά τα μέτρα για το χρέος εκτίμησε ότι θα προσδιοριστούν και θα εφαρμοστούν τον Αύγουστο του 2018, πριν ληφθούν τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί.
Σχετικά με το κείμενο που κατέθεσε και εγκρίθηκε από την ΚΕ για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης, σημείωσε πως «υπάρχουν τομείς που δεν τα έχουμε καταφέρει, όπως θα ήθελαν οι πολίτες» και άφησε να εννοηθεί ότι χρειάζονται αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη για αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και της καθημερινότητας του πολίτη σε τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 59 χρόνια από το πραξικόπημα
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Πότε μπαίνουν σε ιδιωτικό τομέα και Δημόσιο
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Αναλυτικός πίνακας με τα μόρια ανά κατηγορία
Η σκανδαλολογία είναι βούτυρο στο ψωμί ενός άφρονος κλάσματος του πολιτικού μας συστήματος που είναι φτιαγμένο για να την εκμεταλλεύεται.
Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο - Έμφαση σε 12μηνο τουρισμό, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη νησιών
Στο επίκεντρο άμυνα, οικονομία και πολιτισμός, με νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία
«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Τα νέα οχήματα παρουσιάστηκαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Ομόφωνη εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο η τελική απόφαση
Πώς αποκαλύπτεται η ευαλωτότητα της ελληνικής οικονομίας που εξαρτάται υπέρμετρα από τον τουρισμό
Υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αντιπαράθεση για την εξέταση εμπλεκόμενων προσώπων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.