Πολιτικη & Οικονομια

Η ΔΗΣΥ δεν ψηφίζει κανένα μέτρο

Μάλιστα τα παραθέτει ένα ένα πριν τα φέρει η κυβέρνηση 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349030-724292.jpg

Καταψήφιση όλων των μέτρων των μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση, όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους δανειστές, προανάγγειλε η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ,  Κινήσεις πολιτών). 

Λεπτομερέστερα, η ΔΗΣΥ λέει: 

  • «Στη νέα λιτότητα που φέρνουν ας μην ψάχνουν σε εμάς συνένοχους. Δεν θα ψηφίσουμε τα νέα μέτρα όταν έρθουν στη Βουλή. Η συνέχιση της παραμονής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην εξουσία, μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορούν να προκαλέσει».
  • Θα νομοθετηθεί από τώρα:  α) Η περικοπή των συντάξεων κατά 1,8 δισ. ευρώ από 1/01/2019. Η μείωση θα προκύψει σε μεγαλύτερο ποσοστό από τις κύριες συντάξεις (μετά τον επανυπολογισμό τους με βάση τον Νόμο Κατρούγκαλου εντός του 2017) και συμπληρωματικά από τις επικουρικές. β) Η μείωση του αφορολόγητου ορίου (γύρω στις 5.600-5.900 για τον άγαμο), από 1/01/2020, μέτρο που θα επιβαρύνει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με 1,8 δισ. ευρώ ακόμα. Η απώλεια ανέρχεται σε 650-700 ευρώ ετησίως ακόμη και για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
  • «Η κυβέρνηση αλυσοδένει την χώρα σ' ένα επικίνδυνο δίλημμα "Grexit ή διαρκής λιτότητα", για πολλά χρόνια, ουσιαστικά σε ένα 4ο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση»
  •  δεν υπήρξε καμία συμφωνία για το Δημόσιο χρέος παραπέμποντας την οποιαδήποτε λύση αόριστα στο μέλλον.
  • Τα λεγόμενα αντίμετρα στο σημείωμα τονίζεται ότι «θα εφαρμοστούν μόνο και όταν υπερβούμε τους στόχους για τα δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 και μετά» και υπολογίζεται ότι για να εφαρμοστεί το σύνολό τους για το 2019, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 θα πρέπει να φθάσει το 5,3% του ΑΕΠ (εξωπραγματικός στόχος).
  • Για τις εργασιακές σχέσεις η Δημοκρατική Συμπαράταξη σχολιάζει ότι από το 10/2011 είναι γνωστό ότι με το τέλος των μνημονίων επανέρχονται στη κανονικότητα. «Συνεπώς τι διαπραγματεύονταν ακριβώς η κυβέρνηση; Ή τι ακριβώς κέρδισε; Απολύτως τίποτα»,

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ευάγγελος Χρυσάφης μιλάει στην Athens Voice
Ο Ευάγγελος Χρυσάφης μιλάει στην Athens Voice για το μέλλον της βιομηχανίας και τις πρωτοβουλίες που μπορεί να αναλάβει ο ΣΕΒ

Ο Αντιπρόεδρος της Metlen Energy & Metals (πρώην MYTILINEOS) / Πρόεδρος ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ προσθέτει ένα νέο ορόσημο στις δράσεις του με την υποψηφιότητά του ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.