- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Αυτό είναι το πολυτελές ξενοδοχείο στο οποίο έμειναν Παππάς - Αρτεμίου (εικόνες)
Το «ΙΚΙΝ» που βρίσκεται στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής
Σε δημοσίευμά του ο «Ελεύθερος Τύπος» παρουσιάζει το πολυτελές ξενοδοχείο «ΙΚΙΝ» στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής, στο οποίο έμεινε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτική Νίκος Παππάς μαζί με τον κύπριο δικηγόρο -που είναι γνωστός για τη διαχείριση offshore εταιρειών- Αρτέμη Αρτεμίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πολυτελές ξενοδοχείο «IKIN», ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, βρίσκεται στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής. Διαθέτει πολλές σουίτες 90 τετραγωνικών με θέα την πανέμορφη θάλασσα, τεράστιες πισίνες, spa με περιποίηση προσώπου και μασάζ υπό τους ήχους της μουσικής των ιθαγενών, εστιατόριο με εξωτικά πιάτα της Βενεζουέλας και φυσικά τροπικά κοκτέιλ.


Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Νέα Σπάρτη, περίπου μισή ώρα από το αεροδρόμιο Πορλαμάρ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο ξενοδοχείο έχουν διαμείνει κατά καιρούς σημαντικά πολιτικά στελέχη του καθεστώτος του Ούγο Τσάβες και στη συνέχεια του Νικολάς Μαδούρο αλλά και πολιτικά πρόσωπα ξένων χωρών.

Σημειώνεται πως το νησί Μαργαρίτα -που θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε ολόκληρη την Καραϊβική- έχει περίπου 600 χιλιάδες κατοίκους και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Καραϊβικής. Η παράδοση λέει ότι το νησί εντόπισε ο Χριστόφορος Κολόμβος στο τρίτο του ταξίδι στην αμερικανική ήπειρο και ότι του έδωσε ο ίδιος το ελληνικό όνομα Μαργαρίτα από το πλήθος των μαργαριταριών που βρήκε στο βυθό της θάλασσας.
Ακόμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νησί Μαργαρίτα παραδοσιακά αποτελούσε προπύργιο του Τσάβες. Αυτή η παράδοση κατέρρευσε και επίσημα τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν κάτοικοι της περιοχής Βίγια Ρόσα πήραν στο κυνήγι τον πρόεδρο Νικολά Μαδούρο που επισκεπτόταν το νησί, τον οποίον αποδοκίμασαν χτυπώντας κατσαρόλες και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του.


Με βάση τα όσα διαβάζουμε στο δημοσίευμα, σήμερα ο τουρισμός στο νησί Μαργαρίτα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, λόγω της οικονομικής κρίσης και των τεράστιων ελλείψεων σε τρόφιμα και φάρμακα που παρατηρούνται στη Βενεζουέλα. Τα ξενοδοχεία, στα οποία άλλοτε η πληρότητα ξεπερνούσε το 80%, σήμερα μετά βίας αγγίζει το 30%. Αυτή τη στιγμή ακόμη και σε αυτό το παραδεισένιο νησί της Καραϊβικής μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ουρές έξω από καταστήματα τροφίμων, όπως συμβαίνει σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Βενεζουέλας.
Ελλείψεις παρατηρούνται ακόμη και στα ξενοδοχεία, ενώ αρκετές μέρες μέσα στην εβδομάδα σημειώνονται συνεχείς διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και στην υδροδότηση. Πολλά ξενοδοχεία αναγκάζονται να αγοράζουν νερό το οποίο φθάνει με βυτία για να γεμίσουν δεξαμενές και να έχουν οι τουρίστες για τις βασικές τους ανάγκες.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πολιτική των μεταρρυθμίσεων έχει υπονομευθεί από μια σειρά σκανδάλων στα οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναγνωρίσει κυβερνητικές ευθύνες
Οι μετανάστες, οι διακινητές, ένα σποτ και οι θέσεις εργασίας
Αφορούν προσλήψεις ορισμένου χρόνου σε Χαϊδάρι, Ίλιον και Λάρισα
«Αυτά που λέει τα πιστεύει και είναι επικίνδυνος επειδή τα πιστεύει» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η προθεσμία για τα αναδρομικά, τις γονικές παροχές και τις κληρονομιές
Οι δύο περιοχές που δεν καλύπτονται
Η νέα απάντηση του δημοσιογράφου στους ισχυρισμούς του υφυπουργού
«Οι κάτοικοι θα λάβουν και έγγραφη διαβεβαίωση για την κατάσταση των κτιρίων τους» αναφέρει ο υπουργός
Η απάντηση του υπουργού Υγείας
Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν σειρά
Τι ισχύει με τα κριτήρια, όλα τα ποσά
Με ή χωρίς επιδοτήσεις μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση και να κάνουμε οικονομία
Η αναφορά στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, την Ουκρανία και την Τεχνητή Νοημοσύνη
Το αίτημα των 249 εκατ. ευρώ και το «όχι» του υπουργείου
«Οι σημερινές δηλώσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται σε μια διαφορετική κατεύθυνση»
Ανατροπές στη δημοφιλία των αρχηγών
Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, θα παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων
Τι ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.