- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο θέμα της πώλησης της ΔΕΗ επανέρχεται ο Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για «στημένο διαγωνισμό» και «παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα», αναφερόμενος στις πιέσεις των δανειστών για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης.
«Ένας εξαναγκασμένος διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων μέσα σε δώδεκα μήνες και κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη των δανειστών, είναι ένας “στημένος διαγωνισμός”», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις».
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα της ΔΕΗ, ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι «η βασικότερη αιτία είναι ο υπερδανεισμό της» και παραπέμπει στην περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, όταν έλαβε δάνειο της τάξης των 2,2 δισ. ευρώ. Ειδική μνεία κάνει και στο μεγάλο όγκο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποδίδοντας τον στην ευρύτερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στο ότι η ΔΕΗ «κατέστη εισπρακτικός μηχανισμός από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, αναφέρει ότι υπάρχει αλληλοεκτίμηση και πως η σχέση τους είναι βαθιά ανθρώπινη και αυτό δίνει τη δυνατότητα να μιλούν ανοιχτά και ειλικρινά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για παραβιάσεις σχετικές με τα κόκκινα δάνεια
Νωρίτερα τα χρήματα στα ΑΤΜ για τους δικαιούχους
Ποιοι συνταξιούχοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα
Αριστερά, αγορά και διαφθορά: Οι βεβαιότητες μιας πολιτικής ιδεολογίας
Πώς η ρύθμιση των 72 δόσεων αλλάζει τα δεδομένα
Η τηλεδιάσκεψή του με τον σκηνοθέτη
Όλες οι προτάσεις και οι ψήφοι
Με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση
Καμία πρόταση δεν έλαβε 180 ψήφους
H ίδια τόνισε ότι η κριτική πρέπει να γίνεται επί κειμένων και όχι επί φαντασιώσεων
«Μαζί με την καρέκλα, άλλαξε και η αντίληψή του για τους θεσμούς»
«Και εγώ στη θέση σου, αν είχα κάνει όσα έκανες εσύ, υποδυόμενος και τον αδέκαστο θα φοβόμουν»
Η αναφορά του για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Εγχώριες, αλλά και διεθνείς αντιδράσεις
«Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών για την εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής», τόνισε η υπουργός Εργασίας
«Καμία κυβέρνηση να μην εξαγοράζει το πολιτικό παρόν υποθηκεύοντας το μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στην εφημερίδα Political
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.