- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Σάλος στη Βουλή - Διακίνηση προπαγανδιστικού υλικού σε μαθητές από Χρυσαυγίτη βουλευτή
Μοίρασε, σε σχολείο που επισκέφτηκε τη Βουλή, έντυπα, στυλό και μπρελόκ της Χρυσής Αυγής
Σάλος προκλήθηκε στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Σαχινίδη, ο οποίος εθεάθη να διακινεί «προπαγανδιστικό» υλικό του κόμματος σε μαθητές του γυμνασίου από την περιφέρειά του, το οποίο επισκέφτηκε τη Βουλή.
Όπως διαπιστώθηκε ο Χρυσαυγίτης βουλευτής μοίρασε συνολικά 45 σακούλες, οι οποίες περιείχαν: μπρελόκ, στυλό και ημερολόγιο της Χρυσής Αυγής, καθώς και φυλλάδιο υπό τον τίτλο «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ τότε, τώρα, πάντα, η συνέχεια...», το οποίο παρέπεμπε σε ρατσιστικές θέσεις κι ένα ακόμα με τίτλο «ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Όταν η διανομή που έγινε σε μαθητές του γυμνασίου Αλμωπίας Πέλλας γνωστοποιήθηκε στο προεδρείο της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης, έθεσε άμεσα το ζήτημα επί τάπητος στη Διάσκεψη των Προέδρων, προτείνοντας την παραπομπή του βουλευτή Γιάννη Σαχινίδη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, όπως και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία.
Η συζήτηση του περιστατικού σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε και ένταση στη Διάσκεψη των Προέδρων, όπου ήταν παρών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, καθώς φέρεται να εκτόξευε «απειλές» και ύβρεις.
Ο Πρόεδρος της Βουλής καταδίκασε τη διακίνηση του υλικού από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζοντας «ανεπίτρεπτη» οποιαδήποτε διακίνηση προπαγανδιστικού υλικού.
«Είναι κοινή πεποίθηση ότι η διανομή οποιουδήποτε προπαγανδιστικού υλικού εντός του Κοινοβουλίου σε ανήλικα παιδιά είναι ανεπίτρεπτη, πολλώ δε μάλλον υλικού που διαπνέεται από μισαλλοδοξία και ναζιστικού τύπου αναφορές περί φυλετικής ανωτερότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης στη Διάσκεψη των Προέδρων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.