- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Φυσιολογικό ο πατέρας μου να ζει για να δει το παιδί του πρωθυπουργό (εικόνες)
Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλά για τον τόπο του, την Κρήτη, το καταφύγιο των Χανίων και την οικογένειά του
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο «ΚΡΗΤΗ TV» από το σπίτι της οικογένειάς του στα Χανιά. Μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, αλλά και σε προσωπικό τόνο για την οικογένειά του, τον πατέρα, τη μητέρα του και τους δεσμούς του με το νησί.
«Είναι ο τόπος μου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Κρήτη. Έρχομαι στο σπίτι μου. Επιστρέφω στις ρίζες μου. Και έρχομαι συχνά στην Κρήτη χωρίς κάποιον ιδιαίτερο πολιτικό λόγο. Προφανώς και υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον για την Κρήτη. Η Κρήτη για μένα και για τη Νέα Δημοκρατία, αποτελεί μια πολιτική πρόκληση. Διότι η Κρήτη, κατεξοχήν όντας το νησί του μετριοπαθούς κέντρου, πιστεύω ότι πρέπει να βρίσκει ελκυστικό τον πολιτικό λόγο, τον οποίο αρθρώνουμε σήμερα ως Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το πατρικό του σπίτι στα Χανιά «καταφύγιο ηρεμίας, περισυλλογής». «Είναι ένας τόπος» είπε ο κ. Μητσοτάκης «ταυτισμένος με πάρα πολλές ωραίες αναμνήσεις. Ένα σπίτι, στο οποίο ερχόμουν μικρός με τους φίλους μου από το σχολείο. Έχουμε περάσει πολλά καλοκαίρια εδώ. Ήταν πολύ ωραία και πάρα πολύ ανέμελα. Ακόμα και τώρα ξέρετε −παρότι φέτος δεν τα καταφέραμε− η ίδια σχολική παρέα μαζευόμαστε και περνάμε ένα Σαββατοκύριακο εδώ.
Ταυτόχρονα, είναι και ένα σπίτι το οποίο αγαπούν πολύ τα παιδιά μου. Χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι βλέπω ότι η αγάπη για την Κρήτη δεν σταματάει σε μένα. Ειδικά ο γιος μου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έχει έναν πάρα πολύ στενό δεσμό με την Κρήτη. Χαίρεται που είναι εδώ, χαίρεται να ανακαλύπτει και να γνωρίζει την Κρήτη, την ιστορία της, τον πολιτισμό της, αλλά και την Κρήτη του σήμερα, με την πλούσια ζωή της. Αυτό είναι κάτι το οποίο με χαροποιεί, διότι αυτό ακριβώς είναι οι ρίζες. Η συνέχεια από γενιά σε γενιά, με κοινή αναφορά σε έναν τόπο, ο οποίος είναι κάτι πάνω από τον συμβατικό τόπο καταγωγής. Δεν λέμε ότι είμαστε Κρητικοί μόνο για να το πούμε».

Εκμυστηρεύτηκε επίσης, ότι το καλοκαίρι του 2015 σε αυτό το σπίτι πήρε την απόφαση να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «σε περίπτωση που ετίθετο ζήτημα ηγεσίας». «Νομίζω» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης «ότι είναι σημαντικό όταν πρόκειται κανείς να πάρει κρίσιμες αποφάσεις να είναι σε έναν τόπο που εκπέμπει θετική ενέργεια. Πιστεύω πολύ στην ενέργεια του κάθε τόπου και εδώ έχω την ησυχία, αλλά και την θετική αύρα, να μπορώ να σκέπτομαι απερίσπαστος και τελικά να παίρνω αποφάσεις για αυτό που θεωρώ ότι είναι το σωστό».

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, «ζει και αναπνέει για να τον δει πρωθυπουργό», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αισίως είναι στο 99ο έτος της ζωής του. Του χρόνου θα κλείσει, πρώτα ο Θεός, τα 100. Έχει διατελέσει πρωθυπουργός και ταυτόχρονα έχει 4 παιδιά, 13 εγγόνια και 13 δισέγγονα. Έχει ζήσει μια γεμάτη, παραγωγική και εξαιρετικά έντονη και ενδιαφέρουσα ζωή. Θεωρώ απολύτως φυσιολογικό ότι ζει και αναπνέει για να δει το παιδί του πρωθυπουργό. Είναι κάτι στο οποίο προσβλέπει. Και είναι κάτι, στο οποίο θα προσέβλεπε οποιοσδήποτε γονιός έβλεπε το παιδί του στο κατώφλι μιας μεγάλης διάκρισης, όποια και αν ήταν αυτή».

Ξεχωριστή μνεία έκανε και στη μητέρα του, υπογραμμίζοντας: «Είχα μια ιδιαίτερη σχέση με τη μακαρίτισσα μάνα μου. Νομίζω ότι ως προς το συναισθηματικό μου κόσμο, είμαι μάλλον πιο κοντά στη μητέρα μου απ' ό,τι είμαι στον πατέρα μου. Έχω έντονα συναισθήματα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΡΗΤΗ TV
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει ότι διαγράφηκε επειδή «είπε την αλήθεια» για την ηγεσία
Ενισχύεται η ΝΔ, άνοδος και του ΠΑΣΟΚ, σταθερή η Πλεύση, καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυξάνεται η δυσπιστία
Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα του πολέμου μετά από αμερικανοισραηλινό βομβαρδισμό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον βουλευτή Αρκαδίας ότι υπονομεύει το κόμμα και αποφεύγει την κριτική στην κυβέρνηση
Στο Μαξίμου η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, με το επίκεντρο στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και δεξιότητες
«Οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία παραμένουν θετικές», τόνισε ο Διοικητής της ΤτΕ
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Ο Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, γράφει για την προστασία του περιβάλλοντος, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
«Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Στόχος να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα
Περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια την απόφαση έκδοσης
Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση
«Δεν εκχωρούνται έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Η απάντηση σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή
Η αναφορά στο Δόγμα «όπου φυσάει ο άνεμος»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.