- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα εμπόδια από το ΔΝΤ για να κλείσει η συμφωνία
Τι αναφέρεται στην έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου
Στις ήδη μακρόσυρτες και αργές διαπραγματεύσεις μία «περίεργη» εσωτερική έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου του ΔΝΤ έρχεται να ανατρέψει την τακτική του Ταμείου απέναντι σε χώρες που μετέχουν σε νομισματική ένωση, όπως η Ελλάδα.
Στην έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου περικλείονται διαπιστώσεις από την πορεία εφαρμογής των προγραμμάτων του Ταμείου και εκεί εντοπίζεται πρόβλημα όταν εμπλέκεται σε χώρες που μετέχουν σε νομισματική ένωση, καθώς το ΔΝΤ δεν είχε προηγούμενη εμπειρία.
Επίσης προαναγγέλλεται αλλαγή αρχιτεκτονικής των μνημονίων για χώρες που βρίσκονται σε νομισματικές ενώσεις, ενώ η «εμπλοκή» προκύπτει από την αναφορά στην έκθεση ότι το Διευθυντήριο του Ταμείου θα αποφασίσει για αυτή τη αλλαγή στάσης τον Ιούνιο.
Πάντως, η έκθεση δεν στοχεύει αποκλειστικά στη Ελλάδα, καθώς το Ανεξάρτητο Γραφείο αξιολογεί τα πεπραγμένα του ΔΝΤ από την εμπλοκή του στα μνημόνια τριών ευρωπαϊκών χωρών- της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. Η μόνη αναφορά που αφορά αποκλειστικά τη χώρα μας, κάνει λόγο ότι «η πολιτική οικονομία της ελληνικής κρίσης είναι μοναδική και σύνθετη».
Επίσης η έκθεση αναφέρει ότι θα έπρεπε να έχουν ληφθεί ειδικές εγγυήσεις για τον περιορισμό των πολιτικών παρεμβάσεων από άλλες χώρες και φορείς που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα- «φωτογραφίζοντας» την Κομισιόν, την ΕΚΤ, το Eurogroup και άλλα κράτη μέλη.
Και μπορεί να μην αναφέρεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, ωστόσο μόνο και μόνο η ύπαρξη της έκθεσης φαίνεται να προετοιμάζει για αλλαγή του κλίματος, ενώ θεωρείται πιθανό το Ταμείο να μην έχει απαντήσει αν θα μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα ούτε ως το Eurogroup της 22ας Μαΐου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Η συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη
Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όλες οι αλλαγές
Όταν οι πρώην σύντροφοι θυμούνται τι πίστευαν για τον αρχηγό τους, αφού έχουν ήδη αποχωρήσει
Όσα είχε αναφέρει σε επιστολή της
Τι έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Σε δύο φάσεις η νέα επέκταση, όλο το χρονοδιάγραμμα
The horror, the horror...
Τι σηματοδοτεί η επιλογή του για τη θέση
Περίπου 700.000 σπίτια παραμένουν κλειστά και μια αγορά που μοιάζει να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο
Στις 10 Ιουνίου η συνεδρίαση εκλογής
«Συνεχίζω να παλεύω για όσα πιστεύω» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.