- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Υπάρχουν ανθρωπολογικοί χαρακτηρισμοί που παρά τον φαινομενικό αρνητικό τους φορτίο διαθέτουν μία εξωτική γοητεία για τον ψυχισμό πολλών ατόμων. Είναι συνήθως πράγματα που συνδέονται με τα πάθη. Υπάρχουν ακόμη και συμπεριφορές ακραίας και προσχηματικής ευθιξίας και αυτοθυματοποίησης που εκτονώνονται με ασήμαντη αφορμή, και υπερβαίνουν σε ένταση και περιεχόμενο την πρόκληση. Ο συνδυασμός των δύο είναι μία ολόκληρη επικοινωνιακή και ψυχική, αλλά μάλλον ασυνείδητη μηχανοραφία. «Το ασυνείδητο εχει τη δομή της γλώσσας» έλεγε ο Λακάν. «Το εγώ είναι έξω από το ασυνείδητο» συμπλήρωνε.
Κάπως έτσι φαίνεται να αισθάνθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, που απέναντι στη βλακώδη αποστροφή του ψυχρόαιμου Ολλανδού Ντάισελμπλουμ περί ποτών και γυναικών των χωρών του Νότου, αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει, υπογράφοντας «ως μια πουτάνα του Νότου» με προσωποποιημένη εκρηκτικότητα και υπερπλειοδοτική αντιπαράθεση. Αντιπαράθεση που δεν είναι πολιτική, αλλά μόνο επικοινωνιακή.
Αυτή η υποτιθέμενη θεατρική «αυτοϋποτίμηση» της πρώην υφυπουργού Παιδείας είναι όμως μία φθηνή πρόζα ψευδοελευθεριακότητας, χαζοαθυροστομίας, ενός δήθεν φεμινιστικού ριζοσπαστισμού αλλά κυρίως μίας ναρκισσιστικής αυτοαναφορικότητας. Υπερπαρεξηγείται κάποια που προτάσσεται αυτόκλητα ως θιγμένη σχεδόν σε προσωπικό επίπεδο. Στοχεύει μόνο στη δημοσιότητα και στην ηρωοποίηση εξ ονόματος, υποτίθεται, των γυναικών. Σαν να έψαχνε με σπουδή την ελάχιστη αφορμή να ακιστεί με τον αυτοχαρακτηρισμό. Είναι γελοίο αισθητικά, αλλά ενδιαφέρον ψυχαναλυτικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.