- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πλακιάς για Καρυστιανού: Κάνει κακό στον αγώνα μας - Γύρισε την πλάτη σε όλους τους συγγενείς
Αίσθηση από τη συνέντευξη Πλακιά στην Κατερίνα Παναγοπούλου
Ο Νίκος Πλακιάς δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί πολιτικοποίηση των Τεμπών και ζητά αποδείξεις για τα οικονομικά του συλλόγου των συγγενών
Ο Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μίλησε στο vidcast «Face 2 Face» της Κατερίνας Παναγοπούλου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον σύλλογο των συγγενών των θυμάτων, τη διαχείριση των οικονομικών του και το κόμμα που ιδρύει η Μαρία Καρυστιανού.
Ο Νίκος Πλακιάς αναφέρθηκε στα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη μεγάλη συναυλία για τα Τέμπη. «Τα χρήματα όλα πήγαν στα ταμεία του Συλλόγου. Στις πέντε-έξι οικογένειες, που από τις πέντε-έξι που μιλήσαμε, οι τέσσερις μάς είπαν ότι δεν είχαν καμία σχέση με τα οικονομικά και μας έλεγαν ότι τα οικονομικά όλα τα χειρίζεται η κυρία Καρυστιανού. Δεν θα με ενοχλούσε καμία συναυλία εάν γινόταν με το όνομα των τεσσάρων ή των πέντε που ήταν τα μέλη του Συλλόγου, αλλά όχι εκπροσωπώντας όλες οι οικογένειες. Αυτό ήταν το ζήτημά μου. Αυτά τα χρήματα ακόμα και σήμερα που μιλάμε αυτή τη στιγμή, είναι χρήματα που τα πήραν στο όνομα των παιδιών μου. Και πρέπει κάποτε να ανοίξει και ακόμα τώρα η καινούργια διοίκηση και θα ’ρθει κάποια ώρα που θα μιλήσω με την καινούργια διοίκηση, γιατί τους βλέπω καθημερινά στα δικαστήρια. Αλλά απλώς τώρα, επειδή είμαστε στην αρχή της διοίκησης και έχουμε άλλα θέματα, θα τους πω κάποια στιγμή ότι πρέπει να βγουν και να κάνουν τον οικονομικό απολογισμό δημόσια».
Τι λέει ο Νίκος Πλακιάς για το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Νίκος Πλακιάς σχολίασε την απόφαση της Μαρίας Καρυστιανού να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου κόμματος. Όπως είπε ο κ. Πλακιάς, η κίνηση της αυτή υπονομεύει τον αγώνα που κάνουν οι συγγενείς των θυμάτων για Δικαιοσύνη και σημείωσε ότι με τη στάση της έχει προκαλέσει διχασμό στους κόλπους των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας. «Το πρόβλημα θα το έχεις εσύ ως δημοσιογράφος με την Καρυστιανού όταν θα την παίρνεις συνέντευξη και πλησιάζοντας προς τις εκλογές, διότι πλέον δεν θα ρωτάς την κυρία Καρυστιανού μόνο για τα Τέμπη, αλλά και για την κρίση στη Μ. Ανατολή, την οικονομία της πατρίδας μας, θα την ρωτάς για πολλά θέματα. Φυσικά και κάνει κακό στην κοινωνία, εσείς δεν το βλέπετε; Φυσικά κάνει και στον αγώνα μας κακό. Εμένα στον δρόμο με ρωτάνε, γιατί κάνει κόμμα τώρα; Όχι, δεν πρόκειται να τη ψηφίσω, διότι εγώ θεωρώ ότι η Μαρία γύρισε την πλάτη σε όλους τους συγγενείς και είχαμε πει όλοι οι συγγενείς ότι δεν θα πολιτικοποιήσουμε τον αγώνα και την τραγωδία. Αυτός είναι ο λόγος. Εγώ πολιτικοποίηση στα Τέμπη δεν θα δεχθώ ποτέ».
Πλακιάς: Η Κωνσταντοπούλου δείχνει ασέβεια προς τους γονείς
Στη συνέντευξη, ο κ. Πλακιάς ρωτήθηκε και για τη στάση που τηρεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, περιγράφοντας ότι με τη στάση της η συνήγορος συγγενών θυμάτων της τραγωδίας δυναμιτίζει το κλίμα και δείχνει ασέβεια προς τους γονείς των παιδιών που χάθηκαν. «Βλέποντας τις αντιδράσεις και τις δηλώσεις των άλλων συγγενών, οι οποίοι παρευβρέθηκαν, ήταν σαν όλη αυτή η προσπάθεια που έκαναν τώρα σε είκοσι συνεδριάσεις, ξαφνικά τα διέλυσε όλα η κυρία Κωνσταντοπούλου μέσα σε πέντε λεπτά. Οπότε και εκεί έπρεπε να σεβαστεί η κ. Κωνσταντοπούλου τις προσπάθειες των άλλων των οικογενειών, των επτά, των οκτώ, οι οποίες κάνουν την προσπάθεια για να πάρουν κάποιες απαντήσεις σε όποια ερωτήματα χρειάζεται ο κάθε συγγενής. Ευτυχώς, προλάβαμε αυτό το χάος και αυτός ήταν ο λόγος που σηκώθηκα και πήρα το λόγο. Δεν είχα κανέναν άλλο λόγο να σηκωθώ και να ενοχλήσω το δικαστήριο. Ούτε πήγα εκεί να κάνω σόου, ούτε πήγα να δείξω ότι είμαι κάποιος ιδιαίτερος άνθρωπος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά δίπλα σας»
«Πολλά μπράβο σε όλους όσοι συνέβαλαν στην εξαιρετική διοργάνωση του Final4», ανέφερε ο πρωθυπουργός
«Κάνατε περήφανους όλους τους Έλληνες» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Πώς η παρέα της κ. Καρυστιανού θα οδηγήσει τον Ρασκόλνικοφ στη Σιβηρία
«Πολλοί είναι αυτοί που έχουν σπεύσει να καπαρώσουν θέση» είπε για το νέο κόμμα Τσίπρα
Τέλος τα «βαριά» πρόστιμα για τυπική παράλειψη
Oπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνδέει ευθέως την υποβάθμιση των θεσμών με την καθημερινότητα των πολιτών
Πληροφορίες ότι προσχωρεί στο κόμμα Τσίπρα
Αποκάλυψε τα χρώματα του νέου κόμματος
Ευχήθηκε και στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Final Four 2026 της Euroleague
Στο νέο του εγχείρημα, ο πρώην αρχηγός του διαλυόμενου πλέον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στο πλευρό του όσους τον ακολούθησαν πιστά από την αρχή της πορείας του με όρους μεσιανισμού ανεξαρτήτως λαθών και αυταπατών.
«Όχι, η Ελλάδα δεν έχει "το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη"» σημειώνει ο υφυπουργός Ενέργειας
Πού θα δείτε το Μητρώο Παρόχων
Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα εμφανιστεί το κατάλληλο momentum, αλλά στην πολιτική το momentum σπάνια είναι τυχαίο
Ψηφιακοί έλεγχοι και τεχνητή νοημοσύνη στην μάχη κατά της ακρίβειας
Ο ενισχυμένος προσωποκεντρισμός στην πολιτική δεν είναι κάτι που επιτρέπεται (ή έχουμε την πολυτέλεια) να ξεπερνούμε επιφανειακά και αψήφιστα
'Ενιωσε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στη Βουλή
Τι αναφέρει η επικεφαλής του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Ο πρώην πρωθυπουργός ανακοινώνει την ίδρυση του κόμματός του την Τρίτη στο Θησείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.