- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Στ. Θεοδωράκης: Δε μ΄ ενδιαφέρει να γίνω δεκανίκι άλλου πολιτικού
Σημαντικές πολιτικές (ειδικά για το χώρο του Κέντρου) αλλά και προσωπικές (για τη δική του πορεία στην πολιτική) εκτιμήσεις περιείχε η συνέντευξη που έδωσε σήμερα Τετάρτη μεσημέρι ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης στο ραδιοσταθμό «Real FM».
Αξιοσημείωτα:
- Για το Κέντρο γενικά: Δεν είναι ίδιο όλο το Κέντρο. Υπάρχουν και συντηρητικές δυνάμεις, που θεωρούν ότι το να γυρίσουμε στο ΠΑΣΟΚ του 2002 είναι η επαρκής λύση για το Κέντρο. Εμείς όμως δεν είμαστε μ΄ αυτούς… Το κίνημα του Κέντρου περιλαμβάνει: το Ποτάμι, αυτούς που έχουν θετικό στίγμα από το παρελθόν και τις νέες δυνάμεις που πρέπει να προστεθούν… «Όχι σε ένα Κέντρο-"σούπα"»,
- Για τις συζητήσεις του Ποταμιού με τους «3» (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Φλωρίδης): «Στο Κέντρο υπάρχει μια κυρίαρχη αντίθεση: το παραδοσιακό Κέντρο, δηλαδή το παλιό ΠΑΣΟΚ, και οι εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, σύγχρονες δυνάμεις του Κέντρου που δεν φοβούνται να έχουν φιλελεύθερες επιλογές στην κοινωνία, προστατευτικές των αδυνάμων».
- Για τον υποτιθέμενο στόχο του να μπει στη Βουλή και να μετάσχει σε κυβέρνηση Μητσοτάκη, τόνισε: «Τις στιγμές που όλοι μιλούν για ανοίγματα, εννοώ τα άλλα κόμματα, μπορούσα να βρω εύκολα στέγη είτε στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη, είτε στο πλευρό της κας Γεννηματά, είτε και του κ. Τσίπρα»
- Για την προσωπική του διαδρομή: «Δεν με ενδιαφέρει να επιβιώσω στην πολιτική ως δεκανίκι κάποιου πολιτικού αρχηγού. Με ενδιαφέρει να ενδυναμώσω τις πολιτικές αρχές του Ποταμιού. Μ΄ενδιαφέρει και θα αποδειχθεί και στην πράξη να δώσω ένα άλλο παράδειγμα πολιτικής. Ότι μπήκα, αγωνίστηκα, αν με θέλει ο κόσμος θα με κρατήσει, αν δεν με θέλει ο κόσμος θα πάω σπίτι μου και μάλλον θα πάω σε κάποιες άλλες δουλειές που μπορεί να είναι ακόμα πιο προσοδοφόρες για μένα»
- Για την αξιολόγηση που χρονίζει: Τα μέτρα της συμφωνίας για το κλείσιμό της θα ψηφιστούν πακέτο μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία. Αν έρθουν στη Βουλή μεμονωμένα, κάποια ίσως τα ψηφίσουμε και μεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.