- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στ. Θεοδωράκης: Δε μ΄ ενδιαφέρει να γίνω δεκανίκι άλλου πολιτικού
Σημαντικές πολιτικές (ειδικά για το χώρο του Κέντρου) αλλά και προσωπικές (για τη δική του πορεία στην πολιτική) εκτιμήσεις περιείχε η συνέντευξη που έδωσε σήμερα Τετάρτη μεσημέρι ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης στο ραδιοσταθμό «Real FM».
Αξιοσημείωτα:
- Για το Κέντρο γενικά: Δεν είναι ίδιο όλο το Κέντρο. Υπάρχουν και συντηρητικές δυνάμεις, που θεωρούν ότι το να γυρίσουμε στο ΠΑΣΟΚ του 2002 είναι η επαρκής λύση για το Κέντρο. Εμείς όμως δεν είμαστε μ΄ αυτούς… Το κίνημα του Κέντρου περιλαμβάνει: το Ποτάμι, αυτούς που έχουν θετικό στίγμα από το παρελθόν και τις νέες δυνάμεις που πρέπει να προστεθούν… «Όχι σε ένα Κέντρο-"σούπα"»,
- Για τις συζητήσεις του Ποταμιού με τους «3» (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Φλωρίδης): «Στο Κέντρο υπάρχει μια κυρίαρχη αντίθεση: το παραδοσιακό Κέντρο, δηλαδή το παλιό ΠΑΣΟΚ, και οι εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, σύγχρονες δυνάμεις του Κέντρου που δεν φοβούνται να έχουν φιλελεύθερες επιλογές στην κοινωνία, προστατευτικές των αδυνάμων».
- Για τον υποτιθέμενο στόχο του να μπει στη Βουλή και να μετάσχει σε κυβέρνηση Μητσοτάκη, τόνισε: «Τις στιγμές που όλοι μιλούν για ανοίγματα, εννοώ τα άλλα κόμματα, μπορούσα να βρω εύκολα στέγη είτε στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη, είτε στο πλευρό της κας Γεννηματά, είτε και του κ. Τσίπρα»
- Για την προσωπική του διαδρομή: «Δεν με ενδιαφέρει να επιβιώσω στην πολιτική ως δεκανίκι κάποιου πολιτικού αρχηγού. Με ενδιαφέρει να ενδυναμώσω τις πολιτικές αρχές του Ποταμιού. Μ΄ενδιαφέρει και θα αποδειχθεί και στην πράξη να δώσω ένα άλλο παράδειγμα πολιτικής. Ότι μπήκα, αγωνίστηκα, αν με θέλει ο κόσμος θα με κρατήσει, αν δεν με θέλει ο κόσμος θα πάω σπίτι μου και μάλλον θα πάω σε κάποιες άλλες δουλειές που μπορεί να είναι ακόμα πιο προσοδοφόρες για μένα»
- Για την αξιολόγηση που χρονίζει: Τα μέτρα της συμφωνίας για το κλείσιμό της θα ψηφιστούν πακέτο μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία. Αν έρθουν στη Βουλή μεμονωμένα, κάποια ίσως τα ψηφίσουμε και μεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τοποθέτηση Σαλμά και η ανάρτηση Γεωργιάδη
Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό, αλλά οι αντιφάσεις και το παρελθόν του δημιουργούν ερωτήματα.
«Ήταν τρομοκρατική επίθεση, δεν ήταν κάτι μόνο για εκφοβισμό»
«Δεν μπορώ να υποστηρίξω την περιχαράκωση» σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος
Τέσσερις παρεμβάσεις για τα άτομα με αναπηρία και τέσσερις παρεμβάσεις για τη στέγαση θεσμοθετεί ο νέος νόμος του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Εν αναμονή της επιστολής του προς τον Πρόεδρο της Βουλής
Η επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
«Δεν αρνηθήκαμε ότι υπήρχε σοβαρό θέμα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δεν ξέρω τι και πώς θα εμφανιστεί», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Φόβοι για νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Γνωστοποίησε την παραίτησή του στον Νικήτα Κακλαμάνη
Το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ
«Η ερμηνεία της στο κλασικό "Αθήνα κόρη τ’ ουρανού" χάρισε στην πόλη ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά της αποτυπώματα»
«Πολιτικός απατεώνας όποιος υπόσχεται αυτόματη εξαφάνισης της ακρίβειας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά με αιχμές
Οι καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπερκοστολόγηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.