Πολιτικη & Οικονομια

Η εβδομάδα του Forrest Gump 422

Μέλος του συλλόγου για την επείγουσα αλλαγή γραμματοσειράς στις έτοιμες επιγραφές με τη λέξη «πωλείται» & «ενοικιάζεται»

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 422
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34461-77942.jpg

Εφιαλτική θέση εργασίας της εβδομάδας

Τοποθετητής φλουριού στην πρωτοχρονιάτικη πίτα του Άδωνι Γεωργιάδη


Η παρεξήγηση της εβδομάδας

Το να χτυπήσεις κάποιους που συνέλαβες με καλάσνικοφ στα χέρια έπειτα από καταδίωξη σε κάνει «αντισυνταγματικό», «βάναυσο», «καθίκι» ή «δικαιολογημένο», ανάλογα από ποια πλευρά επιλέγει να το δει κανείς. Το να προσπαθήσεις όμως στη συνέχεια να το «καλύψεις» με τον πλέον βλακώδη τρόπο, λες και είσαι 5χρονο μπροστά σε photoshop, σε κάνει κάτι πολύ χειρότερο. Σε κάνει «Χρυσαυγίτη».

Δηλαδή το κουτοπόνηρο εκείνο είδος ζωής που, αφού χτυπήσει μια γυναίκα, στη συνέχεια λέει ότι «προκλήθηκε» και κρύβεται για να γλιτώσει το αυτόφωρο. Ή που αφού επιτεθεί, μετά δηλώνει «κατά της βίας» για τα μάτια του κόσμου. Κλείνοντας όμως και το μάτι στους δικούς του. Δηλαδή εκείνο που εξόργισε τους πάντες και τους γύρισε εναντίον της αστυνομίας δεν ήταν μόνο η περιφρόνησή τους στα δικαιώματα των συλληφθέντων. Ήταν ότι με τις φωτογραφίες που διένειμαν έδειξαν περιφρόνηση κυρίως στη νοημοσύνη μας. Θεωρώντας μας εύπιστους ηλίθιους.


 Η βρισιά της εβδομάδας

Ο χαρακτηρισμός «Καραμανλικοί» για συγκεκριμένους βουλευτές, που λειτουργούν σαν πυθίες και μεταδίδουν τις σκέψεις του Κώστα Καραμανλή στον κόσμο που, όπως πιστεύουν, διψάει να τις ακούσει. Μάλιστα η αντίληψή τους είναι τόση που δεν εκλαμβάνουν τον επιθετικό προσδιορισμό «Καραμανλικοί» ούτε καν ως βρισιά.


 Η απορία της εβδομάδας

Η βρισιά «τσόκαρο» αφορά το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο, το σχήμα που έχει ή τον ήχο που κάνει ένα πραγματικό τσόκαρο;


Η ανήσυχη «μαμά» της εβδομάδας

Η «Αριστερή Πλατφόρμα» εκφράζει τη διαφωνία της σχετικά με τα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα, σε Αμερική, Γερμανία και ΔΝΤ, διότι «...δεν θεωρεί ότι μπορεί να βρει στήριξη ή ακόμα και ανοχή από τις δυνάμεις που ηγούνται σήμερα σε επίπεδο ΕΕ και Γερμανίας ή ΔΝΤ και ΗΠΑ». Όπως ακριβώς μια μαμά ανησυχεί ότι στα χαμαιτυπεία που συχνάζει το παιδί της θα βρεθούν κάποιοι σεσημασμένοι να του ρίξουν κάτι στο ποτό για να τον εκμεταλλευθούν μετά, παρά τη θέλησή του. Αφού δηλαδή δεν είναι ακόμα αρκετά ώριμος να φυλάξει τον εαυτό του από τις κακές επιρροές, καλύτερα να μείνει σπίτι με τη μανούλα...


Η καινούργια λέξη της εβδομάδας

Κωμωτηγκατάλειψη: Το συναίσθημα απώλειας και εγκατάλειψης που βιώνει κάποιος, όταν ξαφνικά, ένα πρωί, παίρνει τηλέφωνο να κλείσει ραντεβού για κούρεμα και τον ενημερώνουν ότι «αυτός που τον κουρεύει δεν εργάζεται πια εκεί».


Η βασανιστική υποψία της εβδομάδας

Ότι όσο σοβαρή κι αν είναι η κατάσταση, όσο επείγοντα κι αν είναι τα προβλήματα, ποτέ δεν είναι αργά για μια γελοία διαφωνία πάνω στη σχέση της μουσικής Heavy Metal με την τρομοκρατία.


Η «καζούρα» της εβδομάδας

Το αναμενόμενα υμνητικό λογύδριο ενός αποδεδειγμένα ακροδεξιού κληρικού, που γίνεται περισσότερο για να προκαλέσει αντιδράσεις αγανάκτησης σε όλους τους υπόλοιπους. Λες και δεν είναι προφανές ότι ο λόγος που εκφωνήθηκε είναι για να τρίψει στη μούρη όλων μας ότι, όσο κι αν σκάμε από τσατίλα, συνεχίζουμε να πληρώνουμε το μισθό του.


Δικαιολογία της εβδομάδας

Ο Αντώνης Σαμαράς, επίσημος απεσταλμένος της χώρας στο μακρινό Κατάρ για να φέρει «επενδύσεις», εξηγεί

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ