Πολιτικη & Οικονομια

Την κάνει το σύμπαν σιγά-σιγά

«Αν σου λέω ψέματα, μωρό μου, να ρίξει ο Θεός φωτιά και να με κάψει»

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 424
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35302-79592.jpg

Νέα δεδομένα δημιουργεί η πτώση μετεωρίτη στο έδαφος της γης. Ειδικοί επιστήμονες ερευνούν το ενδεχόμενο να έκαναν οι Μάγιας δύο μήνες λάθος, ενώ η αστυνομία αναζητά ένα πρόσωπο που δύο λεπτά πριν την εμφάνιση του φαινομένου είπε «αν σου λέω ψέματα, μωρό μου, να ρίξει ο Θεός φωτιά και να με κάψει». Υπολείμματα του μετεωρίτη εξετάζονται και από πραγματογνώμονες της Ομάδας Έψιλον, οι οποίοι κατέφθασαν επιτόπου με διαστημόπλοιο από την Ανδρομέδα, μέσω ειδικής σήραγγας που συνδέει το σημείο εξισορρόπησης της έλξης του Κρόνου Lagrange 2 με τα ερείπια αρχαίου ουζερί ιωνικού ρυθμού στο λόφο του Φιλοπάππου.

Παρά τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο μετεωρίτης, η κυβέρνηση απέκλεισε κάθε περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας. «Πρέπει να εφαρμόσουμε μέχρι κεραίας το μνημόνιο προκειμένου να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των εξωγήινων» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, προαναγγέλλοντας νέα μείωση του κατώτατου μισθού. Παράλληλα καταρτίζεται ένα εθνικό σχέδιο προσέλκυσης μετεωριτών με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με στόχο να γίνει η χώρα μας διεθνώς ανταγωνιστική στο ραγδαία αναπτυσσόμενο αυτόν τομέα της οικονομίας.

Επόμενο μεγάλο ραντεβού και επενδυτική ευκαιρία για τη χώρα μας ειναι ο μετεωρίτης GK-1412 σε σχήμα μπετονιέρας που αναμένεται να περάσει πάνω από τη Δυτική Ελλάδα το 2064, εφόσον έχουμε ακολουθήσει σωστά το μνημόνιο. Αλλιώς θα πέσει στη Βουλγαρία, που είναι πιο ανταγωνιστική.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ