- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τόμσεν: Ξεκάθαρα μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος
«Μόνο με μεταρρυθμίσεις δεν γίνεται δουλειά»
«Το ελληνικό χρέος είναι ξεκάθαρα μη βιώσιμο», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση του Atlantic Council για την ανάπτυξη στην Ε.Ε., τονίζοντας ταυτόχρονα ότι μόνο οι μεταρρυθμίσεις δεν αρκούν. Κατά τον κ. Τόμσεν δεν αρκεί βέβαια ούτε μόνο η ελάφρυνση. Αναγκαίος είναι ένας συνδυασμός ανανδιάρθρωσης και μεταρρυθμίσεων.
Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ, πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ θα πλήξουν την ανάπτυξη της Ελλάδας. «Κάποιος θα μπορούσε να θέσει ως στόχο χαμηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5%... Αν παραμείνει σε τόσο υψηλό επίπεδο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ανάπτυξη» εξήγησε.
Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και το αν θα υπάρχουν επιπτώσεις στην ανάπτυξη της Ελλάδας, τόνισε ότι «κάποιος θα μπορούσε να βάλει χαμηλότερους στόχους. Η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους συμφώνησαν στο 3,5%. Φυσικά θα έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη για ένα διάστημα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».
Από την πλευρά του, ο πρώην επικεφαλής ανάλυσης του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ χαρακτήρισε τη θέση του Ταμείου για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, και αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως «απολύτως αναγκαία», αλλά όχι αρκετά, καθώς, όπως εξήγησε είναι απαραίτητες και οι μεταρρυθμίσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στον νέο οίκο ευγηρίας, σε έργα υποδομής και επιχειρήσεις του νομού
Στον πρόεδρο του ΣτΕ η υπόθεση
Η νέα παράταση που δόθηκε και τι πρέπει να γνωρίζουν οι υπόχρεοι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την ενεργειακή κρίση, τη μάχη κατά της διαφθοράς και τον στόχο της αυτοδυναμίας
Ένας άνθρωπος καταδικασμένος πρωτοδίκως για φοβερά εγκλήματα συνέχιζε τη δραστηριότητά του. Οι κυβερνήσεις έφευγαν, μα η ελευθερία κινήσεων παρέμενε.
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες και τα συνοικιακά καταστήματα
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Γιατί ελήφθη η απόφαση
Τι δήλωσε η υπουργός Εργασίας για τις συμβάσεις
Νέος γύρος άγριας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με φόντο τη συνάντηση στην Αθηναϊκή Λέσχη
Ο υπουργός απάντησε στην κριτική για τις υποθέσεις φορολογικής απάτης
Ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής
Σχεδόν 600.000 κάτοικοι απέχουν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα από τράπεζα
Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Είπαν κάτι που δεν έχουν πει ξανά;
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Έφτασε τα 165,4 δισ. ευρώ - Αυξήθηκε η κατανάλωση, αρνητικό το ποσοστό αποταμίευσης
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.