- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Ο Σόιμπλε απασφάλισε: Και η Ελλάδα έχει συμφωνήσει η συζήτηση για το χρέος να πάει μετά το 2018 (video)
«Η ερώτηση για το Grexit απευθύνεται στην ελληνική πολιτική σκηνή»
Έμμεση κριτική στην Αθήνα για μη τήρηση των συμφωνηθέντων άσκησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών.
Πάντως ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα κλείσει η αξιολόγηση, λέγοντας πως «η αποστολή των θεσμών συνεχίζεται, είμαι αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί», ενώ ταυτόχρονα σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 για Grexit απάντησε: «Η ερώτηση για το Grexit απευθύνεται στην ελληνική πολιτική σκηνή, ξέρετε ότι οι κανόνες για την ευρωζώνη είναι ξεκάθαροι».
«Είναι θέμα για το οποίο αποφασίζει η Ελλάδα, αλλά εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρέπει να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα», τόνισε επίσης ασκώντας κριτική στην ελληνική κυβέρνηση.
«Και αν παρουσιάζονται δυσκολίες, τότε θα διαπραγματευτούμε ξανά εκ νέου, αλλά χωρίς και δικές της προσπάθειες, η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει», συμπλήρωσε ο Σόιμπλε.
Ο Σόιμπλε έριξε και «φαρμακερά βέλη» στην Αθήνα, λέγοντας ότι «άλλα συμφωνούν στα Eurogroup και άλλα πράττουν».
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία συζήτηση για το χρέος πριν από το 2018 ή τουλάχιστον πριν από τις γερμανικές εκλογές. Πρόσθεσε δε ότι σε αυτό έχει συμφωνήσει η Ελλάδα στα Eurogroup και τόνισε ότι ήδη εφαρμόζονται τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Τα δε μεσοπρόθεσμα μέτρα δεν είναι του παρόντος αλλά θα συζητηθούν, σύμφωνα με τη συμφωνία στο Eurogroup το Μάιο του 2015, μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, το 2018. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που η Ελλάδα «παρά τις προσδοκίες» θα έχει επιπλέον δανειακές ανάγκες. Επ' αυτού επικρατεί διάσταση απόψεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ. Οι ενδοιασμοί του Ταμείου οδήγησαν άλλωστε στην ψήφιση προληπτικών μέτρων από την ελληνική βουλή που θα τεθούν σε εφαρμογή μετά το 2018, αν η Ελλάδα δεν πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βολές εναντίον Άδωνι Γεωργιάδη
«Μαργαρίτα σου οφείλουμε πολλά, καλό ταξίδι, θα συνεχίσουμε τους αγώνες»
Mε λόγια συγκίνησης ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τη μητέρα του
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έφυγε από τη ζωή στις 18 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 103 ετών
Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου
Η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί κάτω από 1,75 ευρώ το λίτρο, επίδομα και diesel για όλο τον Οκτώβριο
Στη δεύτερη φάση δεν θα ενταχθούν εκ νέου οι κωδικοί των σχολικών ειδών
Η διπλή παρέμβαση στη θέρμανση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων
«Λέει δηλαδή χοντροκομμένα ψέμματα επαναλαμβάνοντας ότι "έχουμε μισθούς Βουλγαρίας"»
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε τις προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου σε θετικές από σταθερές
Η αυξανόμενη αποχή, οι κοινοβουλευτικές μετακινήσεις και η κρίση αξιοπιστίας
Η κυβέρνηση έχει μειώσει μέχρι στιγμής 91 φόρους
Πιο εύκολη πλέον η εγκατάσταση - Τι πρέπει να ξέρεις
Τα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά
«Η λύση υπάρχει, όμως παραμένει στα χαρτιά»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές
Ποιοι συνταξιούχοι μένουν εκτός
«Επιβεβαιώνεται η εικόνα της Ελλάδας ως νησίδας πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
Τι ισχύει με τις πληρωμές του ΕΦΚΑ
«Η διαφθορά είναι 200 φορές μεγαλύτερη τώρα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.