- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με απόφαση Βούτση 25.000 ευρώ για την Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας
Τι είναι η ΕΜΙΑΝ
Έγκριση να επιχορηγηθεί οικονομικά από τον προϋπολογισμό της Βουλής η Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) υπέγραψε τον περασμένο Δεκέμβριο ο Νίκος Βούτσης.
Η ΕΜΙΑΝ είχε καταθέσει αίτημα προς τη Βουλή και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης ενέκρινε την επιχορήγησή της με το ποσό των 25.000 ευρώ για τις δραστηριότητές της το 2016.
Δείτε την σχετική απόφαση.

Τι είναι η ΕΜΙΑΝ.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα: Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (ΕΜΙΑΝ) ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2000 ως εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό: «τη συγκέντρωση, ταξινόμηση και διαφύλαξη έντυπων και προφορικών αρχείων των οργανώσεων της ελληνικής νεολαίας, στα οποία θα έχει ελεύθερη πρόσβαση οιοσδήποτε ενδιαφερόμενος, [την] προώθηση της μελέτης της ιστορίας των οργανώσεων της αριστερής νεολαίας [της Ελλάδας] και [την] ανάδειξη της δράσης και της συμβολής τους στην πολιτική ζωή, στους κοινωνικούς αγώνες, στον αγώνα για τη δημοκρατία και τη διάδοση των αριστερών ιδεών από το τέλος του εμφυλίου πολέμου μέχρι και την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας, καθώς και [τη] συστηματική πληροφόρηση του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας για την ιστορία του αριστερού κινήματος της νεολαίας», όπως αναφέρεται στο άρθρο 3 του καταστατικού της.
Στα μέσα, επίσης, συντήρησης και ανάδειξης της ιστορικής μνήμης συμπεριλαμβάνονται «δημόσιες συζητήσεις, εκθέσεις αρχειακού υλικού, ομιλίες, κινηματογραφικές προβολές, δημοσιεύσεις ενημερωτικού υλικού και συναυλίες».
Οι πρώτοι εταίροι της ήταν, σχεδόν αποκλειστικά, στελέχη και ενεργοί μέτοχοι αριστερών οργανώσεων και ομάδων νεολαίας της εποχής 1950–1974.
Η ποικίλη δραστηριότητα της Εταιρείας τα χρόνια που πέρασαν από τη σύστασή της – συγκέντρωση δωρεών αρχειακού υλικού, κατάθεση προφορικών μαρτυριών, συλλογή φωτογραφικού υλικού, οργάνωση ημερίδων ή συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια, επετειακές εκδηλώσεις, ψυχαγωγικές συναντήσεις, εκδοτική παραγωγή κ.ά. – συνέβαλε στην έναρξη μιας ευρείας συζήτησης επί διαφόρων πλευρών του ως άνω κοινωνικοπολιτικού θέματος αφενός• και αφετέρου στην προσδρομή στις τάξεις της Εταιρείας, και ιδιαίτερα στον ευρύ κύκλο των φίλων της, νεότερων ανθρώπων, είτε αυτοί εκκινούν από επιστημονικά-επαγγελματικά ενδιαφέροντα είτε έλκονται από ιδιαιτερότητες της εποχής με την οποία ασχολείται η ΕΜΙΑΝ και επιθυμούν να πλουτίσουν τις γνώσεις τους στη σύγχρονη ελληνική κοινωνική ιστορία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Yπέρ» και για τα τρία αιτήματα, τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στη δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Λασκαρίδη
«Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας μου»
Τι είπε για Σαμαρά και εκλογές
«Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Όλα είναι νόμιμα», φέρεται να δήλωσε ο πρώην Επίτροπος
Τι ανέφερε ο υπουργός Άμυνας για την κλιματική αλλαγή
Δριμεία επίθεση από το ΠΑΣΟΚ
Στόχος η τελική συμφωνία εντός 60 ημερών
Δρομολογούνται βελτιώσεις και νέα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών
Πότε μια μεταφορά χρημάτων θεωρείται δωρεά και φορολογείται
Τα κριτήρια και οι «κόφτες»
Την επιθυμία του να είναι επιμελής «στις απαιτήσεις του νησιού και των κατοίκων», εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Σινάνης.
Πώς διαμορφώνεται η τιμή ανά κιλό
Οι τιμές είναι εκεί που είναι γιατί είμαστε πρόθυμοι να αγοράσουμε σε αυτές τις τιμές
Στο Growthfund Investor Summit 2026 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Καταδικάστηκαν και οι Σταυριανουδάκης, Θεοδωρόπουλος και Κορομηλάς
Ποιοι πληρώνονται πρώτοι και ποιοι τελευταίοι αυτήν την εβδομάδα
«Τα Προσφυγικά δεν θα γίνουν real estate. Δεν θα παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής
Πώς μπορείτε να «κλειδώσετε» μεγαλύτερο voucher
Στόχος η αποκατάσταση ζημιών και η επαναλειτουργία κρίσιμων δικτύων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.