- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα»
Η «σκιώδης κυβέρνηση» φοβάται το 4ο μνημόνιο που έρχεται από την «πίσω πόρτα»
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε κατά την έναρξη της ομιλίας του στη σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την ότι οδηγεί την χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα.
«Τα πανηγύρια της 20ής Φεβρουαρίου αποδείχθηκαν ψεύτικα και αποτελούν εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Η καθυστέρηση έχει δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε: «Εκροή καταθέσεων, επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και αβεβαιότητα έχουν επιστρέψει για τα καλά, με ευθύνη της κυβέρνησης. Ο λογαριασμός της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα είναι βαρύς. Η αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, μείωσε την αξιοπιστία της χώρας. Το αποτέλεσμα είναι υπερβολικά πρόσθετα μέτρα που ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του τρίτου προγράμματος. Κάθε μέρα που περνά η προσπάθεια για δανεισμό από τις αγορές προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες δυσκολεύει. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί καν πρόσθετη χρηματοδότηση».
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα. «Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
Αρνήθηκε ότι το κόμμα του με τη στάση της δεν στηρίζει τις ελληνικές θέσεις, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «στεκόμαστε εμφατικά απέναντι σε όποιον διακινεί σενάρια επιστροφής στη δραχμή». «Όπου και αν βρεθούμε, λέμε να τελειώνει κάθε κουβέντα για το Grexit και να δοθεί δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα. Στηρίζουμε τις ελληνικές θέσεις επειδή αυτό επιτάσσει το πατριωτικό μας καθήκον», πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι «είναι τουλάχιστον προκλητικό να μας συκοφαντεί με αθλιότητες ο κ. Τσίπρας». Σε αυτό το σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης γύρισε πίσω στο χρόνο όταν ο αντιπολιτευόμενος ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τον κόσμο να πληρώνει ΕΝΦΙΑ και στήριζε θερμά το κίνημα «Δεν Πληρώνω». «Ο πιο ανεύθυνος δημαγωγός δεν δικαιούται και να βγάζει γλώσσα από πάνω», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του ιδίου και της κυβέρνησης - «Πυρά» κατά της αντιπολίτευσης
Aποκλεισμό από αριστερές οργανώσεις καταγγέλλει ο ίδιος
Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, δεύτερη ξανά η Πλεύση
Η πλειοψηφία των ειδικών προκρίνει την ενίσχυση της παραγωγικότητας
Επείγουσα η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, τόνισε η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Μεταλλάσσεται σε αμιγώς προσωποκεντρικό κόμμα»
Στον ναύσταθμο Σαλαμίνος η συνάντηση των δύο υπουργών
Επιχορήγηση 9,56 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το στρατηγικό ενεργειακό έργο
«Η συνεδρίαση ξεκινά σε πολύ βαρύ κλίμα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής
«Η Ελλάδα δεν αφήνει κανέναν πίσω του», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Συστάσεις σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν τα μέτρα υγιεινής
Μενδώνη: «Ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό για όλους»
Στο 20,1% η δυνητική ψήφος για Καρυστιανού
Στο Χ μάλιστα εμφανίζεται να διαβάζει την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη
Έφυγε στα 40 της η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο
Διαπιστώθηκε άμεση απειλή περιβαλλοντικής ζημίας
Ανακοίνωση ΚΙΣΕ για την ακύρωση ομιλίας του Σάκη Μουμτζή στην εκδήλωση Μνήμης Ολοκαυτώματος στον Βόλο
Ανταλλαγή βαριών εκφράσεων για Ίμια και γκρίζες ζώνες, αίτημα ΠΑΣΟΚ για προ ημερησίας περί Κράτους Δικαίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.