- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο κακός χαμός στη Βουλή - Καμένος σε Θεοχαρόπουλο: Κάτσε κάτω ρε! Τσόντα του ΠΑΣΟΚ!
Κόντρα για τα εξοπλιστικά
Σε άγριο καβγά μετατράπηκε στη Βουλή η συζήτηση της ερώτησης που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος προς τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος αποκάλεσε τον κ. Καμμένο «απρόβλεπτο» καλώντας τον να σοβαρευτεί και να μην προβαίνει σε εν θερμώ αντιδράσεις και δηλώσεις έναντι των τουρκικών προκλήσεων, ενώ ο υπουργός του είπε ότι εκπροσωπεί μια παράταξη που «λήστεψε την Ελλάδα».
«Τολμάει και το ΠΑΣΟΚ και μιλάει για εξοπλιστικά. Όλοι οι έμποροι όπλων που σήμερα είναι με 'βραχιολάκια' είναι δικοί σας» του είπε. Ο κ. Θεοχαρόπουλος αντέδρασε έντονα φωνάζοντας όρθιος με τον κ. Καμμένο να του λέει «κάτσε κάτω ρε!».
«Ποια Δημοκρατική Αριστερά; Είστε οι απόγονοι του Σημίτη, του Πάγκαλου, του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου. Άντε μπράβο», του είπε χαρακτηριστικά.
Η συζήτηση επεκτάθηκε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της χώρας, με τον κ. Καμμένο να σημειώνει ότι «δεν πιστεύει αυτή η κυβέρνηση ότι τις σημαίες τις παίρνει ο αέρας, όπως η κυβέρνηση Σημίτη με υπουργό τον Πάγκαλο, αλλά τις υπερασπίζονται τις σημαίες οι Ένοπλες Δυνάμεις» και με τον κ. Θεοχαρόπουλο να του αντιτείνει ότι «στα Ίμια πρωθυπουργός ήταν ο Σημίτης και να είχαμε και σήμερα την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αλλά εσείς δεν το κάνατε και ρίξατε λάδι στην φωτιά και στην προκλητικότητα των Τούρκων».
Ο βουλευτής εξέφρασε την έντονη ανησυχία του γιατί «ο κ. Ερντογάν και η Τουρκία μετά το πραξικόπημα αναδεικνύεται σε απρόβλεπτο παράγοντα». Και κάλεσε τον υπουργό να «μη γινόμαστε θεατές ενός επικίνδυνου παιχνιδιού στο Αιγαίο». «Και εσείς είστε απρόβλεπτος παράγοντας» είπε στον κ. Καμμένο, επισημαίνοντάς του ότι οι εν θερμώ αντιδράσεις του δημιουργούν όξυνση.
«Δεν είστε μόνο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, είστε και υπουργός Άμυνας. Σοβαρευτείτε» τον παρότρυνε ενώ πρόσθεσε ότι «η ευθύνη βέβαια ανήκει στον κ. Τσίπρα που όρισε ανθρώπους όπως ο Βαρουφάκης, την πρώτη περίοδο, και εσάς στον Υπουργείο Άμυνας, και άρα υπάρχει συλλογική ευθύνη, όπως θα έλεγε και ο Τσακαλώτος».
Ενώ είπε «όχι στον εθνικο-λαϊκισμό και τους παλικαρισμού – τουλάχιστον όχι σε εμάς, δεν περνάνε και να τα κάνετε εκεί που σας παίρνει».
Απαντώντας στις αιχμές που διατύπωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος για εκτόξευση του χρέους την περίοδο Καραμανλή, ο κ. Καμμένος δήλωσε «υπερήφανος που υπηρέτησε την κυβέρνηση Καραμανλή», ενώ τον κατηγόρησε ότι ανήκει «σε μια παράταξη που ήταν μαζί σας ο Τσοχατζόπουλος, ο Παπαντωνίου, ο Τραυλός, ο Σμπώκος και όσοι περιλαμβάνονται στις δικογραφίες για τα εξοπλιστικά».
«Ληστέψατε την Ελλάδα. Θα πρέπει να ντρέπεστε και να απολογείστε» του είπε, ενώ ο κ. Θεοχαρόπουλος εξοργισμένος φώναζε από το έδρανό του «ντροπή!».
«Θα έπρεπε να ντρέπεσαι και να απολογείσαι. Όσοι σήμερα είναι με “βραχιολάκια” για απάτες είναι δικοί σας» απάντησε σε υψηλότατους τόνους ο κ. Καμμένος, γεγονός το οποίο προκάλεσε εντονότατες διαμαρτυρίες εκ μέρους του κ. Θεοχαρόπουλου, με τον τελευταίο όρθιο πια να μην σταματά να φωνάζει από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.
«Κάτσε κάτω, ρε! Tσόντα που κόλλησε προεκλογικά στο ΠΑΣΟΚ», απαντούσε από τα υπουργικά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, πριν διευρύνει τον κύκλο των επιθέσεών του, αυτή τη φορά κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την υπόθεση των Ιμίων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.