Πολιτικη & Οικονομια

Σταύρος Θεοδωράκης: Oι Έλληνες κάνουν τεράστιες προσπάθειες κόντρα σε κυβερνήσεις που δεν τολμούν αλλαγές

Κατά την επίσκεψή του στο Στρασβούργο, ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε με τους αρχηγούς των τριών μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340791-708884.jpg

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είδε διαδοχικά τον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον Γκι Φερχόφσταντ και τον Τζιάνι Πιτέλα και συζήτησε μαζί τους για την προσπάθεια των Ελλήνων να σταθούν όρθιοι μετά από τόσα χρόνια κρίσης, αλλά και τον ρόλο της Ευρώπης σε μια εποχή που οι εθνικισμοί και οι λαϊκισμοί απειλούν ό,τι σημαντικότερο έφτιαξαν οι ευρωπαϊκοί λαοί.

Σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση, και στις τρεις συναντήσεις, στις οποίες συμμετείχε και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός κάνει τεράστιες προσπάθειες κόντρα σε κυβερνήσεις που δεν τολμούν να κάνουν αλλαγές προς όφελος των πολλών, κοιτάζοντας κάθε φορά τα κομματικά τους ακροατήρια.

Για τον ρόλο του ΔΝΤ είπε ότι ανεξαρτήτως των λαθών ή των καθυστερήσεων της κυβέρνησης Τσίπρα, το ΔΝΤ έχει μεγάλη ευθύνη για το αδιέξοδο που διαφαίνεται και πως συμπεριφέρεται σαν να αγνοεί την ελληνική και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και πιέζει τα πράγματα στα άκρα.

Ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ, αναφέρει το Ποτάμι, συμφώνησε με τη διαπίστωση του Σταύρου Θεοδωράκη ότι ανεξαρτήτως των πολιτικών διαφορών αυτό που προέχει σε αυτή τη διεθνή συγκυρία είναι να περιοριστεί ο ρόλος των φανατικών –ακροδεξιών και ακροαριστερών– που θέλουν να διαλύσουν την Ευρώπη.

Από τον αρχηγό της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, τον Ιταλό Τζιάνι Πιτέλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε να ενημερωθεί για το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος και τις πιθανότητες επανεκλογής του Ματέο Ρέντσι. 

Ο κ. Πιτέλα ζήτησε αντιστοίχως ενημέρωση για τη δράση των Κεντρώων δυνάμεων στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δείξουν αποφασιστικότητα αλλά και συμβιβαστική διάθεση έτσι ώστε να φέρουν κοντά τους πλειοψηφικά ρεύματα και όχι μόνο δυναμικές μειοψηφίες. 

Και οι δύο εκτίμησαν ως θετική την εκκίνηση του πρώην προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην κούρσα διεκδίκησης της καγκελαρίας της Γερμανίας.

Στην συνάντησ;h του με τον επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γκι Φερχόφσταντ, ο Σταύρος Θεοδωράκης συζήτησε για τις θετικές προοπτικές που θα ανοίξει στην Ευρώπη η νίκη του Μακρόν στη Γαλλία και αντίστοιχα η ήττα της Λεπέν. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ