Πολιτικη & Οικονομια

Η εβδομάδα του Forrest Gump 421

Το στοίχημα της εβδομάδας Το να καταφέρει να πείσει ο πρωθυπουργός τους virtual επενδυτές στο Κατάρ ότι τελικά συμφέρει να επενδύσουν στην Ελλάδα

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 421
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34061-77045.jpg

Το στοίχημα της εβδομάδας

Το να καταφέρει να πείσει ο πρωθυπουργός τους virtual επενδυτές στο Κατάρ ότι τελικά συμφέρει να επενδύσουν στην Ελλάδα, διότι οι μισθοί πλέον είναι τόσο χαμηλοί που ισοσταθμίζουν τα έκτακτα έξοδα που καλείται να κάνει κάθε επενδυτής για γρηγορόσημα και «λαδώματα» προς τους επίορκους υπαλλήλους από τους οποίους περνάνε οι επενδύσεις. Και τους οποίους κανένας από όσους μιλάνε για το νέο επενδυτικό κλίμα δεν τόλμησε να αγγίξει. Διότι είναι πολύ πιο εύκολο από το να τα βάζεις με τους πιο πιστούς σου πελάτες, να κόβεις ένα ακόμα ποσοστό από το βασικό ημερομίσθιο.


Το γελοίο «θέμα-που-αφού-τσακωθούμε-λίγο-ακόμα-και-ξεσπάσουμε-στο-τέλος-θα-σταματήσουμε-να-συζητάμε- πριν-περάσει-η-εβδομάδα» της εβδομάδας

Η θανατική ποινή. Που επανέρχεται σε δηλώσεις πολιτικών, οι οποίοι αναζητούν εκλογική πελατεία ποντάροντας στην κλασική φράση «βρε, κρέμασμα θέλουν όλοι τους». Διότι η τσατίλα είναι πάντα «σίγουρο χαρτί». Και όταν την υποδαυλίσεις σωστά, έχεις σοβαρές ελπίδες να ανήκεις σε αυτούς που στήνουν την αγχόνη και όχι σε αυτούς που προορίζονται γι’ αυτήν.


Ο πιο μπερδεμένος άνθρωπος της εβδομάδας

Εκείνος ο διαρρήκτης που μπήκε στο σπίτι της Λιάνας Κανέλλη, έκλεψε 800 ευρώ, ένα δαχτυλίδι και ένα κινητό και στη συνέχεια, παρακολουθώντας στην τηλεόραση το θύμα του να μιλάει για την κλοπή, ανακάλυψε ότι δεν είναι ένας απλός κλέφτης αλλά κάτι πολύ πιο «περίεργο», και ότι αυτά που έπρεπε να κλέψει δεν μπόρεσε να τα βρει γιατί «έχουν γνώσιν οι φύλακες».  


Το trend της εβδομάδας

Η δήλωση «δεν έχω λεφτά». Κατά προτίμηση, όταν γίνεται ανάμεσα σε συζητήσεις για γκόμενες και κέρατο. Με χαλαρότητα και αυτοσαρκαστική υπερβολή, του τύπου «δεν-φοβάμαι-πια-να-αυτοεκτεθώ-και-έχω-απελευθερωθεί-από-τον-ψυχαναγκασμό-του-πλούτου». Και ειδικά από ανθρώπους που όταν φύγουν από την εκπομπή, θα ξαναπάρουν το οργισμένο ύφος και θα αρχίσουν να καταγγέλλουν ξανά τους «εγκληματίες που οδηγούν τους απεγνωσμένους Έλληνες στην απόγνωση και την αυτοκτονία».


Τα «βρισίδια-σε-τηλεοπτικό-καυγά-που-έπρεπε-να-διαβάσεις-προσεκτικά-ποιος-τα-είπε-και-σε-ποιον-απευθύνονταν-γιατί-μπορούσε-κάλλιστα-να-έχει-συμβεί-και-αντίθετα» της εβδομάδας

Το «είσαι ξεφτυλισμένος, καραγκιόζης και βλάκας», που πρόλαβε να το πει ο Χαϊκάλης, δίνοντας στον Άδωνι την ευκαιρία να καταγγείλει το επίπεδο και να αποχωρήσει. Αν είχε προλάβει να το πει πρώτος, θα είχε καταγγείλει το επίπεδο και θα ειχε αποχωρήσει ο Παύλος Χαϊκάλης. Πάντως, έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν θυμάται για ποιο πράγμα συζητούσαν πριν τον καυγά.


Η πιο απρόβλεπτη συνέπεια ενός Botox, αυτή την εβδομάδα.

Η πρόταση ενοχής του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου από τον εισαγγελέα για την υπόθεση της «τρύπας» των 50 εκατομμυρίων στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Διότι έχασε τη δυνατότητα να πάρει το ύφος του αδικημένου (αφού το ύφος αυτό προϋποθέτει μια μίνιμουμ πλαστικότητα στο πρόσωπο), με αποτέλεσμα να χάσει το βασικό του υπερασπιστικό ατού.


Η πιο πιθανή κομματική διάσπαση της εβδομάδας

Η διάσπαση του νέου κόμματος «Ελλήνων Πρωτοβουλία», καθώς τα μέλη του πρέπει να τοποθετηθούν πάνω σε φλέγοντα ζητήματα, όπως τα εκατομμύρια του ομογενούς Σώρα, τους ψεκασμούς και τα Blog από τα οποία πρέπει να αναμεταδίδουν τις καταγγελίες τους, ώστε να μην υπάρχει επικάλυψη με τον πρώην αρχηγό τους Πάνο Καμμένο.


Ο τρόπος της μοίρας να σου πει ότι «σε έχει συνδέσει με Κάιρο» της εβδομάδας

Την ίδια ακριβώς ημέρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει με αυστηρό ύφος ότι θα κατεδαφίσει 3.300 αυθαίρετα (μπας και φιλοτιμηθούν οι ιδιοκτήτες τους και δώσουν επιτέλους κάτι), αποχαρακτηρίζονται από το δασαρχείο Πύργου 47 στρέμματα καμένων εκτάσεων του 2007, που είχαν κηρυχθεί αναδασωτέες.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Συντονιστής επισκεπτών ομιλητών στο πανεπιστήμιο Columbia


[Κεντρική Φωτό: Η μεγαλύτερη διάψευση της θεωρίας περί «σοφού και δίκαιου λαού» αποφασίζει να παρέμβει...]

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ