- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τσακαλώτος ψάχνει πολιτική λύση για την αξιολόγηση: Στην Ευρώπη δεν θέλουν επανάληψη του 2015
Ελπίζει σε συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στον ANT1 είπε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει πολιτική λύση «σε όλο το πακέτο» στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
«Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ, έντιμα προσπαθούν να συμβάλλουν ώστε να βρεθεί μια συνολική λύση-πακέτο», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο κ. Τσακαλώτος διέψευσε ότι υπάρχει τελεσίγραφο για την άμεση ολοκλήρωση από τους δανειστές και έθεσε εκ νέου θέμα πολιτικής συμφωνίας. «Δεν υπάρχει τελεσίγραφο 48ωρων των θεσμών για το κλείσιμο της αξιολόγησης... Είμαστε σε καλό δρόμο, γιατί είναι πολλοί οι παίκτες και δεν θέλουν νέο 2015, γιατί είναι πολλά τα προβλήματα… Όσα έχουν μείνει για νομοθέτηση μπορούν να λυθούν σε δέκα μέρες» επέμεινε.
Ο υπουργός κατηγόρησε το ΔΝΤ για τη στάση του λέγοντας ότι «δεν ζητώ ιδιαίτερη μεταχείριση, ζητώ να είναι το ίδιο σκληροί και με τους Ευρωπαίους για το χρέος», ενώ υπενθύμισε ότι πολλές από τις απαιτήσεις του Ταμείου βασίζονται σε λάθος στοιχεία.
«Παίζουν ‘’blame game’’, δεν έχουν πάρει απόφαση στο Ταμείο και καθυστερούν επειδή έχουν στο νου τους μην τραβήξει ο Τραμπ την πρίζα. Τους λέω να μην καθυστερούν…» σημείωσε. «H θέση της Κομισιόν είναι ιδία με τη δίκια μας ότι είναι παράλογα τα νέα μέτρα» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.
Ερωτηθείς για το το αφορολόγητο σημείωσε ότι «δεν διαπραγματευόμαστε μόνο για το αφορολόγητο, αλλά και για θετικά πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, φέτος αυξήσαμε το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Να περιμένουν όλοι το τελικό πακέτο».
Τέλος παραδέχτηκε ότι υπήρξαν αδικίες στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά
Μετά τον μίνι Ανασχηματισμό της κυβέρνησης
Από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο Μεταφορών
Τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα - Ο Στρ. Σιμόπουλος νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Για παράβαση καθήκοντος σχετικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717 κατηγορείται ο ελεγκτής
Οι ημερομηνίες που έχουν «κλειδώσει»
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Για αντικαταστάσεις και όχι ανασχηματισμό κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Στο τελευταίο αντίο Μητσοτάκης και Καραμανλής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.