- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013
Δευτέρα πρωί. Από Πανόρμου και Κηφισίας κατηφορίζω πεζός προς το κέντρο. Μια μικρή άσκηση, αφού η οργανωμένη γυμναστική, δεν μπόρεσε ποτέ να με πείσει για τη χρησιμότητά της. Με απωθούσε πάντα η κρυφή βίας της.
Κατηφορίζω και παρατηρώ την αυθόρμητη ζωή της πόλης, που με χίλιους τρόπους πυκνώνει σιγά - σιγά. Κίνηση. Οι οδηγοί βιαστικοί. Το ίδιο και οι πεζοί. Τα πρόσωπα αναζητητικά μέσα σε μία δίγνωμη ατμόσφαιρα απαισιοδοξίας και ελπίδας. Η πόλη μας αγγίζει και την αγγίζουμε. Ο καθένας αφήνει το ίχνος του με το πέρασμα ή τη στάση του. Σε κάθε μικρή λεπτομέρεια κρύβεται όλη η Ελλάδα. Το πρόσωπό της και οι όψεις του. Ομορφιά και ασχήμια.
Προχωράω. Η όμορφη κοπέλα που περνάει βιαστικά δίπλα μου, ζεσταίνει τα χέρια της στον πρωινό καφέ της. Τα μεγάλα της μαύρα μάτια κρύβουν μέσα τους την Ελλάδα και τον κόσμο. Λίγα καταστήματα ανοιχτά. Τα περισσότερα, χάσκουν με τις άδειες βιτρίνες να μιλάνε για μια εποχή που έφυγε. Τα «ενοικιάζεται» πληθαίνουν. Ένα άδειο μπουκάλι μπύρας ακουμπισμένο στο μικρό μανδρότοιχο που ξέμεινε, μιλάει για μια νυχτερινή ιστορία. Τα μικρά κηπάρια των αυλών, που διασώθηκαν από την εποχή της κατακτητικής επέλασης του τσιμέντου, παραμελημένα. Οι φοίνικες, σημάδι μιας μικρής αστικής δόξας, σχεδόν γερμένοι, νεκροί. Πιο κάτω η πλατεία Μαβίλη έρημη. Το συντριβάνι κλειστό. Και φυσικά όλες οι διαβάσεις κατειλημμένες από σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013. Όλα, μικρά και μεγάλα, μιλάνε για την Ελλάδα του σήμερα. Αυτή που έρχεται από χθες, αυτή που ψάχνει το δρόμο της.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 59 χρόνια από το πραξικόπημα
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Πότε μπαίνουν σε ιδιωτικό τομέα και Δημόσιο
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Αναλυτικός πίνακας με τα μόρια ανά κατηγορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.