Πολιτικη & Οικονομια

Βενιζέλος: «Βλέπει» εκλογές με πρόκληση θεσμικής κρίσης από την κυβέρνηση

Τι τόνισε μιλώντας στη Βουλή για την Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339053-705234.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μιλώντας στη Βουλή για την Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτίμησε πως θα υπάρξουν εκλογές με πρόκληση θεσμικής κρίσης από την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην επαναφορά του σεναρίου Grexit και στο «επικίνδυνο παιχνίδι που αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα», ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την εκτίμηση πως «όλα αυτά θα μας οδηγήσουν δυστυχώς κάποια στιγμή σε μη ομαλές πολιτικές εξελίξεις».

Παράλληλα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει πως «χωρίς εκλογές δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση» προβλέποντας μάλιστα πως «η επιλογή της κυβέρνησης για εκλογές θα είναι συνδυασμένη με θεσμική κρίση, με ένταση».

«Δεν θα επιτραπεί να έχουμε τέτοιου τύπου εξελίξεις. Και όσοι έχουν μία αρμοδιότητα σε μία τέτοια εξέλιξη οφείλουν να αντιδράσουν» επεσήμανε επίσης, προσθέτοντας: «Μην σχεδιάζετε να σύρετε τη χώρα σε μία μακρά αναμονή μέχρις ότου υπερβούμε τον κίνδυνο πιστωτικού γεγονότος με χειρισμούς τέτοιου τύπου».

Επιπροσθέτως, ο ίδιος υπογράμμισε πως «λύση είναι μόνο η συνεργασία όλων όσοι πρέπει να συνεργαστούν στο πλαίσιο της μόνης εθνικής στρατηγικής που έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμη» και ότι «χρειαζόμαστε μία άλλη κυβέρνηση στην οποία ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να συμμετέχει αν το θέλει».

Τέλος, με αναφορά του στα όσα λαμβάνουν χώρα με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως είναι απαραίτητη «όχι επιτροπεία τύπου Μουλόπουλου, αλλά νομοθετική ρύθμιση, όχι προς όφελος της ιδιοκτησίας, αλλά προς όφελος της πολυφωνίας και των συμφερόντων των εργαζομένων». «Επείγει η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ