Πολιτικη & Οικονομια

Σεβαστάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Καταστροφή το Grexit – δεν έχουμε ούτε διατροφική αυτάρκεια

«Τελεία και παύλα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338983-705097.jpg
ΑΠΕ

«Καταστροφή» αποκάλεσε την έξοδο από το ευρώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, μόλις μια μέρα μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Ξυδάκη. 

Σύμφωνα με τον βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ «η βίαιη υποτίμηση της οικονομικής σου ταυτότητας, όχι του νομίσματος, της οικονομικής σου ταυτότητας, θα είναι καταστροφή και η χώρα, ούσα τόσα χρόνια μέσα στην ΕΕ, δεν έχει κανένα μηχανισμό διαφορετικής μηχανικής άρθρωσης από αυτόν που συναρτάται με την ΕΕ. Τελεία και παύλα».

«Δεν έχουμε διατροφική αυτάρκεια, δεν έχουμε κανένα μηχανισμό οργάνωσης συναλλαγματικών ισοτιμιών, η οικονομία μας είναι βαθιά με την οικονομία της Ευρωζώνης. Τελεία» είπε ο Σεβαστάκης και πρόσθεσε ο «ο κόσμος έχει αυξημένη αίσθηση ματαίωσης και με τον τρόπο που χρησιμοποίησε την ενότητα της αγοράς, έκαψε επιδοτήσεις, σπατάλησε δυνατότητες, δεν έκανε θεσμούς». 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, στο οποίο αναφέρθηκαν άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι μετά το ’15 έχει αποδυναμωθεί ως εργαλείο. «Δεν ξέρω αν η εν θερμώ καταφυγή (στο δημοψήφισμα) δίνει σώφρον αποτέλεσμα» είπε συγκεκριμένα.

«Eμπρόθετα η κυβέρνηση δεν κλείνει ένα ποσοστό των μέτρων που είναι έτοιμα, αλλά δεν υπογράφονται» υποστήριξε δε, με αφορμή την παραδοχή του Μαξίμου ότι έχει κλείσει μόνο το 1/3 των προπαιτουμένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ