Πολιτικη & Οικονομια

Τι δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με τη συζήτηση για Grexit και δραχμή

Το πρόβλημα είναι η ίδια η παρουσία αυτής της κυβέρνησης και των στελεχών της. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338870-704805.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με τη συζήτηση για το Grexit και την επιστροφή στη δραχμή ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος προτείνει να ανοίξει επισήμως συζήτηση για το Grexit και την επιστροφή στη δραχμή, συντελείται ήδη μια τεράστια βλάβη σε βάρος της εθνικής οικονομίας και της διεθνούς θέσης της χώρας».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως η νοοτροπία αυτή τροφοδοτεί και ανακυκλώνει την αβεβαιότητα, ενώ παράλληλα «κάνει τις άλλες χώρες - μέλη της Ευρωζώνης δύσπιστες για την πραγματική βούληση της Ελληνικής κυβέρνησης και την ικανότητα της χώρας να βγει από την περιδίνηση της κρίσης».

Ο ίδιος υπογράμμισε το γεγονός πως η Ελλάδα έχει πληρώσει και πληρώνει πολύ ακριβά τη συνεχή παλινδρόμηση και τη διπλή γλώσσα, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το παιχνίδι με τη φωτιά γύρω από το Grexit και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα που από διαπραγματευτικά «όπλα» της κυβέρνησης μετατράπηκαν σε μπούμερανγκ».

Κλείνοντας, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως «το πρόβλημα είναι πλέον η ίδια η παρουσία αυτής της κυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών στελεχών της. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν. Βλάπτουν σοβαρά τον τόπο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ