Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στο χθεσινό Eurogroup

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338433-703913.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Επαναφέροντας το αίτημα της ΝΔ για εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του, αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν χθες στο Eurogroup.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο […] Με τις καθυστερήσεις, την ανικανότητα, την αναξιοπιστία και τις συνεχείς αντιφάσεις, οδήγησε όλους μαζί τους εταίρους της χώρας σε υπερβολικές απαιτήσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «αφήνει τη χώρα εκτεθειμένη σε μεγάλους κινδύνους, καθώς επανέρχεται η απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε τους πιο αδύναμους πολίτες στον χειρότερο εφιάλτη, καθώς τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν σε αυτήν την περίπτωση, όχι οι πλούσιοι, αλλά οι φτωχοί και η μεσαία τάξη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο. Οι εταίροι έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Όμως, σημασία σήμερα έχει να βρεθεί λύση. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι πάνω από τα δικά του συμφέροντα, βρίσκονται τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνικού λαού. Αφού δεν μπορεί να τα διαφυλάξει, ας δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να αποφασίσουν για το πώς θέλουν να προχωρήσουν».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επισημάνει πως: «Είμαι έτοιμος. Είμαστε έτοιμοι, να δώσουμε, με αξιόπιστο και αξιοπρεπή τρόπο, τον δύσκολο, αλλά καλό αγώνα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ