- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών τους από πρόσφυγες ζήτησαν 5 δήμαρχοι του Αιγαίου
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα στην Αθήνα
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα στην Αθήνα από κοινού με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, οι δήμαρχοι Σάμου, Χίου, Λέσβου, Κω και Λέρου, , Την άμεση ζήτησαν την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών τους από τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται αποκλεισμένοι σ’ αυτά.
Μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι υπογράμμισαν πως «η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο» και προειδοποίησαν για τους αυξημένους κινδύνους αλλά και για τις τεράστιες συνέπειες που έχει αυτή στις τοπικές οικονομίες.
Την ίδια στιγμή, οι δήμαρχοι των πέντε νησιών κατήγγειλαν «τη θεώρηση των νησιών και των τοπικών κοινωνιών ως μεγάλων και ανοικτών ειδικών ζωνών αποκλεισμού για τους πρόσφυγες και μετανάστες, από τις πολιτικές πρακτικές που ακολουθούνται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».
Παράλληλα, ζήτησαν τη διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα νησιά τους, και αναλογική κατανομή τους, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ακόμη, οι δήμαρχοι ζήτησαν τη διαμόρφωση «ενός σοβαρού αναπτυξιακού και κοινωνικού προγράμματος για την αντιστάθμιση της μεγάλης ζημιάς που έχουν υποστεί εδώ και δύο χρόνια οι τοπικές μας κοινωνίες και οι οικονομίες, εξαιτίας της αναποτελεσματικής αντιμετώπισης από πλευράς των εθνικών και διεθνών αρχών».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία και ζήτω η φιλία μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
«H χώρα μετατρέπεται σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και ΤΝ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Η συνολική μέγιστη επιδότηση ξεπερνά τα 125.000.000 ευρώ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει επίσημο δείπνο - Ποιοι δίνουν το παρών
«Βάζουμε τάξη στο κατακερματισμένο τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2026 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
«Θα είμαστε εδώ, αυτός θα είναι ο ορισμός του Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος
Στρατιωτικό άγημα πήρε μέρος στην υποδοχή, ενώ μετείχε και γαλλική αντιπροσωπεία προκειμένου να συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο στο κέντρο της Αθήνας.
Τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.