- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Η Κομισιόν θεωρεί τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αποφασιστικό» αλλά προτεραιότητα δεν είναι το θεσμικό πλαίσιο αλλά η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης «το συντομότερο δυνατό» δήλωσε από το Νταβός σε συνέντευξή του στο Euractiv.com ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.
Ο Γάλλος Επίτροπος επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Ας είμαστε ρεαλιστές. Η προτεραιότητά μου είναι να μην συζητήσω θεσμικά το πλαίσιο, αλλά να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση» και πρόσθεσε: «Είχα μια πολύ θετική ανταλλαγή απόψεων με την Κριστίν Λαγκάρντ στις 19 Ιανουαρίου. Θεωρούμε το ΔΝΤ έναν θεσμό με αποφασιστικό ρόλο στο πρόγραμμα. […]Υπάρχουν ακόμα μερικά ζητήματα στο τραπέζι. Με κάποιες προσπάθειες και από τις δύο πλευρές θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γρήγορα στην ολοκλήρωση».
Για την αξιολόγηση τόνισε ότι «υπάρχουν ακόμα μερικά ζητήματα στο τραπέζι. Με κάποιες προσπάθειες και από τις δύο πλευρές θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γρήγορα στην ολοκλήρωση». «Είμαι, επίσης, βέβαιος ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην συμφωνία του Δεκεμβρίου και να ξεκλειδώσουμε σύντομα τα μέτρα βραχυπρόθεσμου χρέους, αφού ελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές οι δεσμεύσεις για την δημοσιονομική πορεία το 2017 και το 2018» ανέφερε ο ίδιος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο εκθέσεις που στέλνουν θετικό μήνυμα στις αγορές
Χωρισμένη στα δύο η Κουμουνδούρου
Τι είπε στη δευτερολογία στην Κεντρική Επιτροπή για τις εσωκομματικές διαφωνίες και τον Παύλο Πολάκη
«Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν τελείωσε»
Ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του, απέρριψε όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο συνέδριο
«Τρεις μήνες χωριζόμαστε δίνοντας διαπιστευτήρια ποιος αγαπάει τον Τσίπρα» - Πυρά κατά του Φάμελλου
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.