- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Διαβάζω την επιστολή Τσακαλώτου στα αγγλικά, φαντάζομαι καταλαβαίνετε…
«Εσείς ζητάτε τη συμμετοχή του ΔΝΤ»!
«Δεν έχετε κανένα σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση» τόνισε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, στη δευτερολογία του στη Βουλή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο τονίζοντας: «Απολύσεις η Νέα Δημοκρατία δεν θα κάνει. Θα γίνει μια απόλυση: Η δική σας από τον ελληνικό λαό. Και θα γίνει πολύ σύντομα».
Για το θέμα των μονιμοποιήσεων συμβασιούχων στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε την Κυβέρνηση να μην αγνοεί «τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου» και κάλεσε τους Υπουργούς «να μην παρεμβαίνουν στο έργο του Ελεγκτικού Συνεδρίου δίνοντας κατευθύνσεις».
«Υπογράψατε κ. Τσίπρα το 3ο πρόγραμμα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Εσείς που μιλούσατε για μονομερείς ενέργειες συμβιβαστήκατε με τις πιο σκληρές απαιτήσεις των πιστωτών … Η προηγούμενη Κυβέρνηση έκανε μονομερείς ενέργειες σωστά και μελετημένα. Εσείς κάνατε μονομερείς ενέργειες και μετά από 5 μέρες στέλνατε επιστολές μετάνοιας».
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ψεύδεται όταν μιλάει για 13η σύνταξη και διάβασε σχετικό απόσπασμα από την επιστολή προς τους θεσμούς στην οποία ο Τσακαλώτος αναφέρει: «Όσον αφορά το σχετικό επίδομα, παρακαλώ σημειώστε ότι ο πρωθυπουργός κι εγώ έχουμε δηλώσει δημόσια ότι αυτή είναι μια παροχή που δόθηκε μια φορά και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ένα μόνιμο χαρακτηριστικό της φορολογικής μεταρρύθμισης».
Για τα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Μιλήσατε για χαμηλότερη σύνταξη 384 ευρώ. Αλλά ξεχάσατε να πείτε ότι η σύνταξη αυτή ξεκινάει το 2031. Σε 14 χρόνια από σήμερα!».
Υπογράμμισε, ακόμη ότι επί ημερών του κ. Τσίπρα η ασφαλιστική εισφορά έγινε 27%, οι τιμές πρώτων υλών αυξήθηκαν από την άνοδο του Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια, αυξάνοντας το κόστος για τους αγρότες, ενώ καταργήθηκε η επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι προτελευταία στην Ευρώπη στην απορρόφηση κονδυλίων για την αγροτική ανάπτυξη και επανέλαβε: «Δεν έχετε σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πιστεύουν για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Κύπρο και τους Patriot στην Κάρπαθο
Η ανακοίνωση για τις δηλώσεις Κωνσταντοπούλου ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η δίκη για τα Τέμπη τη Δευτέρα
Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε όσα έγιναν χθες στη Βουλή, οπότε και τον βιντεοσκοπούσε
Κατά την τελευταία ομιλία του, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι δεν κρύφτηκε ποτέ και από κανέναν
Όλες οι πληρωμές και η ώρα που εμφανίζονται τα χρήματα στο ΑΤΜ
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ένα μόνο στόχο, να μην μείνει κανείς πίσω», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας
Προσωρινό το πλαφόν στα καύσιμα, παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου
«Αποδεικνύει πόσο αξιόμαχες είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Οι μηχανισμοί του κράτους δικαίου δεν έχουν απλώς αδυνατίσει, αλλά δεν λειτουργούν
Αυτοψία από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στους αρχαιολογικούς χώρους
Παράταση δύο εβδομάδων, πώς «κλειδώνετε» τη μέγιστη έκπτωση φόρου
Συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ομογενειακή εφημερίδα «Ελληνικός Κήρυκας»
«Γιατί δεν μειώνεται ο ΕΦΚ στα καύσιμα;», λένε οι πρατηριούχοι
Χάρης Δούκας: «Δημιουργούμε ένα σύγχρονο και συμπληρωματικό σύστημα μετακινήσεων για κάθε Αθηναίο πολίτη»
Για καθεστώς τραπεζικής αυθαιρεσίας κάνει λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε επίκαιρη ερώτησή της
Ποιοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δικαιούνται προσαύξηση
Ποιο είναι το συχνότερο λάθος και πώς να το διορθώσετε
Οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς
Μέχρι πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί το voucher για διακοπές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.