Πολιτικη & Οικονομια

Πλήρης συντονισμός Αθήνας και Λευκωσίας για το Κυπριακό

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335541-697082.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13:30 η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε κυρίως ο συντονισμός Λευκωσίας και Αθήνας αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό εν όψει των συνομιλιών στη Γενεύη.

Ουσιαστική, δημιουργική και άκρως εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Αναστασιάδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς σχετικά με τις κοινές δράσεις που προανήγγειλε, ο κ. Χριστοδουλίδης, απάντησε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχουν επαφές με τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Επίσης, επεσήμανε την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη και τις επαφές του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου στην ΕΕ. «Ακριβώς για να προωθηθούν αυτές οι πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί πως στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ενώ τον κ. Αναστασιάδη συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ