- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πυρά Μητσοτάκη κατά της κυβέρνησης: Ο Τσίπρας ο καλύτερος σύμμαχος του Σόιμπλε
«Κατάπτυστη η επιστολή Τσακαλώτου»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε ότι αποδέχεται άνευ όρων τις επιταγές των ακραίων της Ευρώπης, άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας στον Alpha 9.89, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «κατάπτυστη» την επιστολή Τσακαλώτου και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Οικονομικών ως τους καλύτερους σύμμαχους των ακραίων κύκλων της Ευρώπης καθώς όπως είπε έχουν υπογράψει για 10 χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που ήταν αίτημα του κ. Σόιμπλε.
Ας δούνε όλοι ποιος είναι ο καλύτερος σύμμαχος του Σόιμπλε» είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος και διατύπωσε ουσιαστικές επιφυλάξεις για το κατά πόσο η κυβέρνηση θα καταφέρει να πιάσει τους στόχους που έχει θέσει. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει μεθοδικά ένα κομματικό κράτος φορολογώντας την κοινωνία για να το χρηματοδοτήσει και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό.
«Αυτό που ενοχλεί τους πολίτες είναι η αφόρητη διγλωσσία και η πίστη ότι οι πολίτες τρώνε σανό. Δεν τρώνε σανό πια. Καταλαβαίνουν ότι στο εσωτερικό εφαρμόζει περικοπές συντάξεων και βάζει φόρους και στο εξωτερικό σηκώνει τη σημαία της επανάστασης», τόνισε κατηγορώντας την κυβέρνηση πως έχει επιλέξει την πολιτική των φόρων έναντι των μεταρρυθμίσεων αφήνοντας πάντως αιχμές και για τη στάση των δανειστών.
«Είμαστε εδώ να δώσουμε ελπίδα και να προτείνουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα. Η κοινωνία δεν αντέχει. Βλέπει μία κυβέρνηση που βάζει την χώρα σε παρατεταμένη λιτότητα. Πραγματική πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να υπογράψει με κάθε τρόπο ό,τι του ζητήσουν οι δανειστές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ζήτησε και πάλι εκλογές.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, από την στιγμή που υπάρχει υπέρβαση στο πρωτογενές πλεόνασμα, αυτό θα πρέπει να μοιραστεί στους αδύναμους, διευκρίνισε όμως πως υπάρχει μια σχετική διαδικασία η οποία και δεν ακολουθήθηκε. Μάλιστα προέταξε την ανάγκη να πάνε τα χρήματα σε συνταξιούχους με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως την ίδια ώρα κόβει το ΕΚΑΣ και περιορίζει τις συντάξεις.
Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα κομματικό κράτος φορολογώντας την κοινωνία για να το χρηματοδοτήσει και δεσμεύτηκε πως η ΝΔ θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο στις επιχειρήσεις, καθώς και πως θα κόψει και κάποιες δαπάνες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατηγορίες για καθυστερήσεις, υψηλά επιτόκια και ελλιπή προστασία δανειοληπτών από το ΠΑΣΟΚ
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εσωτερικές τριβές στην αξιωματική αντιπολίτευση
Νέα μέτρα λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή - Εξετάζεται και ευρωπαϊκός συντονισμός
Κινητοποίηση φορέων και δήμων μετά το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ryanair
Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο Άμπου Ντάμπι - Εστίαση σε ασφάλεια, ναυσιπλοΐα και συνεργασία
Το Σάββατο 9 Μαΐου 2026, στον χώρο Εμπειρία Ευρώπη Αθηνών
Η Ευρώπη σε σημείο καμπής, με ανάγκη για ανάπτυξη, κυριαρχία και ταχεία ψηφιακή μετάβαση
Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης για τα καταναλωτικά δάνεια
«Η ποιότητα της δημοκρατίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποφυγή των διχασμών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ο υπουργός Υγείας στέλνει μήνυμα πως οι εκβιαστικές συμπεριφορές πρέπει να καταδικάζονται
Στο πλαίσιο ενίσχυσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και με φόντο τα 250 χρόνια της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ
Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί σε σεβασμό συμφωνιών και απειλεί με ενεργοποίηση του μηχανισμού αντιποίνων
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαιδευτική διαδικασία
Χωρίς έλεγχο και κανόνες τα ηλεκτρικά πατίνια, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με την «Αθήνα Ψηλά»
Μέχρι το τέλος Μαΐου θα ξεκινήσει η κανονική εκτέλεση δρομολογίων
Θα κοπούν σχεδόν μία στις τρεις αιτήσεις
«Τρεις συνάνθρωποί μας έφυγαν για τη δουλειά τους και δεν επέστρεψαν ποτέ», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου
Ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλαπλές προκλήσεις
Το μήνυμά του για τη σημασία της πίστης στην καθημερινή ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.