Πολιτικη & Οικονομια

Επανέναρξη των συνομιλιών για τα βραχυπρόθεσμα ανακοίνωσε ο Ντάισελμπλουμ

Εστάλη η επιστολή Τσακαλώτου, για «δικαίωση» κάνει λόγο η κυβέρνηση  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335035-695760.jpg

Την επανέναρξη των συνομιλιών για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, που είχαν «παγώσει» λόγω των κυβερνητικών παροχών, ανακοίνωσε ο Γερούν Ντέισελμπλουμ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Eurogroup, οι πιστωτές συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες τον Ιανουάριο, αφού παρέλαβαν την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, στην οποία επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

Για «δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών» έκαναν λόγο κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του κ. Ντάισελμπλουμ. «Το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμών μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που ανακοίνωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ αποτελεί την αναμενόμενη δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών να στηριχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και, με το πάγωμα του ΦΠΑ, οι κάτοικοι των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές», ανέφεραν κύκλοι του Μαξίμου στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο μόνος που σήμερα δεν χαίρεται», σημειώνουν, «είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έσπευσε να ταυτιστεί και στη Βουλή με τις πιο τιμωρητικές πτέρυγες των δανειστών». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ