Πολιτικη & Οικονομια

Καμμένος και Τσίπρας «χτυπάνε» τον ΔΟΛ στην πιο δύσκολή του ώρα

«Φούσκες που σκάνε» και ένα ξερό «bye» από τον υπουργό Άμυνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334587-694621.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Συνεχίζεται η απεργία των εργαζόμενων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, ενώ σειρά πήραν και οι εργαζόμενοι στην «Πήγασος» που παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, «η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές που αντιστοιχούν στο β' δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, στους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και στο α' δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016. Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».

Την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σχολιάζει την κατάσταση στον ΔΟΛ με ένα πικρόχολο σχόλιο στο Twitter. Συγκεκριμένα έγραψε: «Αφού τα άρπαξαν από τράπεζες και κράτος με εγγύηση αέρα, τα έκαναν κότερα αφού σκότωσαν με χολή και λάσπη κλαίνε. Bye». Μάλιστα, συνόδευσε το σχόλιό με τη φωτογραφία πολυτελούς θαλαμηγού.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε από το Ηράκλειο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χωρίς να κατονομάζει τον ιστορικό δημοσιογραφικό οργανισμό Λαμπράκη. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και σχολίασε «σε κάποιους που βρίσκονταν σε τεντωμένο σχοινί διότι είχαν συνηθίσει να δανείζονται με "αέρα", όπως οι ίδιοι ομολόγησαν, αρνήθηκε η κυβέρνηση αυτή να τους κάνει τη χάρη και να συνεχίζει να τους χαρίζει δάνεια. Σήμερα βλέπουμε ότι οι επιχειρήσεις τους ήταν μια "φούσκα" και δυστυχώς τώρα σκάει. Και οδηγεί εκατοντάδες εργαζομένους σε μια τεράστια περιπέτεια. Βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους εργαζομένους».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ