Πολιτικη & Οικονομια

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά στις επικρίσεις Καμίνη - Κικίλια

Με αφορμή τον εμπρησμό των τριών τρόλεϊ στην οδό Πατησίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334536-694438.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε στις επικρίσεις που δέχθηκε από τους Γ. Καμίνη και Β. Κικίλια, με αφορμή τον εμπρησμό των τριών τρόλεϊ στην οδό Πατησίων, απαντώντας χαρακτηριστικά πως: «Οι συντεταγμένες αντιδράσεις Κικίλια - Καμίνη αναδεικνύουν την όλο και στενότερη σύγκλιση των απόψεών τους. Συστηματικά επικεντρώνονται στο ειδικό προκειμένου να συγκαλύψουν τη γενικότερη εικόνα της ασφάλειας της πόλης».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο καταλογίζει επιλεκτική μνήμη στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως ο τελευταίος «αποφεύγει να ανατρέξει στα γεγονότα επί των ημερών διακυβέρνησης της ΝΔ. Τότε που διαδραματίζονταν εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα και γινόταν μαζική χρήση δακρυγόνων και βίας, ακόμη και εναντίον γνωστών αγωνιστών σε διαδηλώσεις. Ξεχνούν ότι επί ΝΔ συνέβαιναν κατ’ επανάληψη εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα και οχήματα». Επίσης, το υπουργείο χαρακτηρίζει τη Νέα Δημοκρατία όμηρο της μικροπολιτικής της αντίληψης περί ασφάλειας, τονίζοντας εμφατικά πως: «Την περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταγράφηκαν οι περισσότερες επιθέσεις σε σπίτια και καταστήματα στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως και οι περισσότεροι εμπρησμοί οχημάτων στην ίδια περιοχή».

Σε ό,τι αφορά δε τον δήμαρχο Αθηνών, το υπουργείο δηλώνει πως ο τελευταίος συνηθίζει να επιλέγει την εύκολη κριτική, αλλά όποτε του έχει ζητηθεί να αναλάβει ευθύνες, το αποφεύγει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.