Πολιτικη & Οικονομια

Υπόσχεση Τσίπρα για αποστολή στοιχείων πρώην κρατουμένων στις γερμανικές αρχές

Μετά την υπόθεση αποφυλάκισης του νεαρού Αφγανού που κατηγορείται για άγρια δολοφονία 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334298-693852.jpg
EPA/OLIVIER HOSLET

Επικαλούμενες κυβερνητικές πηγές της Γερμανίας, οι εφημερίδες Frankfurter Allgemeine Zeitung και Bild αναφέρουν πως  στη συνάντηση του Βερολίνου ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε ότι «θα αποσταλούν το ταχύτερο στις γερμανικές αρχές δεδομένα πρώην κρατουμένων που ενδεχομένως ήρθαν μέσω της βαλκανικής οδού στη Γερμανία».

Ως αφορμή εμφανίζεται η υπόθεση του νεαρού Αφγανού Χουσεΐν Κ., που καταδικάστηκε στην Ελλάδα για απόπειρα δολοφονίας μιας κοπέλας, αποφυλακίστηκε, έφθασε στη Γερμανία και κατηγορείται για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας Γερμανίδας, στην πόλη Φράιμπουργκ.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung στο Βερολίνο υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι και άλλοι δράστες από τρίτες χώρες αποφυλακίστηκαν και εγκατέλειψαν την Ελλάδα με προορισμό τη Γερμανία.

Εντωμεταξύ εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε στην Bild am Sonntag ότι «η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε να αποστείλει σημαντικό αριθμό δεδομένων έτσι ώστε οι γερμανικές αρχές να λάβουν απαραίτητα μέτρα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ