- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας στη Νίσυρο: «Δεν θα ρωτήσουμε κανένα για να δώσουμε σε όσους έχουν ανάγκη»
Μίλησε για «ανόητους τεχνοκράτες» που «βαφτίζουν το λάθος, σωστό»
Η Ελλάδα είναι χώρα νησιωτική και αυτό είναι ευλογία, είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας απο την ακριτική Νίσυρο. Να δείξουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στα νησιά μας και σε όλους αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες και τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μέχρι κεραίας αλλά τα χρήματα που πλεονάζουν δεν θα ρωτήσουμε κανένα για να τα δώσουμε σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη, τόνισε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός μίλησε για «ανόητους τεχνοκράτες», που όπως είπε χαρακτηριστικά, «βαφτίζουν το λάθος, σωστό», αναφερόμενος στις θέσεις του ΔΝΤ για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι. Εχουμε αποδείξει ότι προσπαθούμε, παρά τις δυσκολίες και τα βαριά μέτρα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Τα νησιά της πρώτης γραμμής σηκώνουν τα βάρη ολόκληρης της Ευρώπης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι έχουμε ηθική υποχρέωση να δώσουμε μια ελάχιστη ανταπόδοση στους πολίτες που σηκώνουν τα βάρη όλης της Ευρώπης. Δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν πολιτικές δυνάμεις στον τόπο που θα διαμαρτύρονταν ότι θα εκνευρίσουμε τους εταίρους παρέχοντας ένα μικρό βοήθημα σε όσους το έχουν ανάγκη, τόνισε ο πρωθυπουργός.
Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τα νησιά της αποκαλούμενης πρώτης γραμμής από την Σαμοθράκη ως το Καστελόριζο εξαιρούνται από την αύξηση του ΦΠΑ καθώς φέρουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης.
Η Ελλάδα δεν θα υποστείλει τη σημαία υποστήριξης της κοινωνικής συνοχής, είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας ότι ενεργοποιείται άμεσα το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής, Τα νησιά διαθέτουν εξαιρετικούς ανθρώπινους και φυσικούς πόρους. Στόχος μας είναι να μετρατρέψουμε τη νησιωτικότητα σε ευκαιρία ανάπτυξης, είπε ο πρωθυπουργός.
Η νησιωτικότητα είναι θεμέλιο της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για επανασχεδιασμό του δικτύου ακτοπλοϊας, ώστε να είνια δυνατή η καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών μας, αναφέροντας ότι θα υπάρξει διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, ειδικά σε θέματα ποιότητας και ελέγχου της ακτοπλοϊας.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι έως το 2018 θα έχουν αναπτυχθεί ιατρικές μονάδες στα νησιά, με οικογενειακούς γιατρούς, που θα επιλεγούν με κριτήρια εντοπιότητας. Βασική μας προτεραιότητα είναι η υγεία. Θέλουμε όλοι οι νησιώτες, ειδικά οι ηλικιωμένοι, να αισθάνονται ασφαλείς, είπε ο πρωθυπουργός.
Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας το μεγάλο και κρίσιμο θέμα είναι η νησιωτική ανάπτυξη τονίζοντας ότι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης θα έρθει αν υπάρξει σχέδιο ανάπτυξης για τα νησιά και γι' αυτό το λόγο ο νέος αναπτυξιακός νόμος προβλέπει την ένταξη των νησιών σε ειδικό καθεστώς ενισχύσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περίπου 500.000 πολίτες στη χώρα παραμένουν αδιάγνωστοι
Η διαδρομή θα εκτείνεται σε μήκος 12.500 χιλιομέτρων
Πώς κερδίζετε έκπτωση έως 4% στον φόρο εισοδήματος
Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική - Τι είναι το «Θερμόμετρο» ακινήτων
Με ποια κριτήρια καθορίζεται η σειρά πληρωμής
Επιδοτήσεις μόνο με απόδειξη παρουσίας στο χωράφι
«Η ελληνική οικονομία έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει πρόσθετα μέτρα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Επίσκεψη εργασίας στο Κισινάου από την Υπουργό Πολιτισμού
Για τις διαρροές μετά την εκλογή συνέδρων
«Αναγκαία τα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αυξημένη κατά 25% η χρηματοδότηση για καθαρισμούς, εξοπλισμό και δράσεις πρόληψης πυρκαγιών
Τι ισχύει με τις συνδρομές σε Netflix, Spotify, Apple TV και HBO Max
Ασχέτως αποτελέσματος, η κυβέρνηση θα δείξει ότι νοιάζεται για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του ίντερνετ σε όσους δεν έχουν ιδέα πώς (και αν) αυτή μπορεί να επιτευχθεί
Θετικά τα στοιχεία για τον τουρισμό μέχρι τώρα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Τα περιθώρια κέρδους ανά λίτρο και ο καβγάς για το ΦΠΑ
Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση
Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση που σχεδόν διπλασιάζει το επίδομα ανεργίας
«Πραγματικός εμετός» αναφέρει ο υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του
Νέα στοιχεία για την τρομοκρατική οργάνωση στο ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.