- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αιφνιδιάστηκε η Κομισιόν από τις εξαγγελίες Τσίπρα
Τι αποκαλύπτει Ευρωπαίος αξιωματούχος
Ευρωπαίος αξιωματούχος αποκαλύπτει ότι δεν ήταν ενήμερη η ΕΕ και ότι οι ανακοινώσεις του έλληνα πρωθυπουργού. Όπως μεταδίδει το protothema.gr, αιφνιδιασμένες εμφανίζονται οι Βρυξέλλες από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη διαπραγμάτευση.
Επιπλέον, οι ανακοινώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού δυσκολεύουν πάρα πολύ τη διαπραγμάτευση των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ για το ύψος του πλεονάσματος του 2018 αλλά και των επόμενων ετών. Σημειώνεται ότι η διαφορά των δύο πλευρών είναι 2% του ΑΕΠ (περίπου 3,2 δισ. ευρώ) και οι αποψινές εξαγγελίες απενεργοποιούν τα ευρωπαϊκά επιχειρήματα.
Πηγές των δανειστών δήλωναν ότι η ελληνική κυβέρνηση δε φαίνεται είχε συμφωνήσει μαζί τους ως προς τα μέτρα που εξήγγειλε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός με το διάγγελμά του. Ταυτόχρονα οι ίδιες πηγές οι οποίες πρόσκεινται στην Κομισιόν ανέφεραν ότι υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες εφαρμογής όσον αφορά την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup.
Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι το 3,5% πλεόνασμα είναι ένα σκληρό μέτρο και ταυτόχρονα συμπλήρωναν ότι η κατάσταση περιπλέκεται πολύ περισσότερο όταν το πλεόνασμα αυτό συνοδεύεται με μέτρα τα οποία το ΔΝΤ θεωρεί ανεπαρκή. Η συγκυρία αυτή δημιουργεί εξαιρετικά δυσμενές το περιβάλλον στο οποίο καλείται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση τη Δευτέρα , οπότε τα αναμένονται τα τεχνικά κλιμάκια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.