- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας: Μόνο με πολιτικές τιμωρίας η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά
Το μήνυμα του πρωθυπουργού στη συνάντηση με τον Φρανκ Σταϊνμάιερ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ το πρωί της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστήριξε πως «πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι μόνο με πολιτικές τιμωρίας και χωρίς κοινωνικές πολιτικές και πολιτικές αλληλεγγύης η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα τόσο από την οικονομική όσο και από την προσφυγική κρίση και συμπλήρωσε ότι ο ελληνικός λαός «έχει κάνει μεγάλες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης».
«Έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να στρέψει το ενδιαφέρον της στον ελληνικό λαό και να υπάρξει θετική διέξοδος και στην οικονομική κρίση και στην προσφυγική» υπογράμμισε.
Σταϊνμάιερ: Αισθητά καλύτερες οι σχέσεις Γερμανίας-Ελλάδας
O υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, λαμβάνοντας το λόγο, σημείωσε ότι στο παρελθόν οι σχέσεις Γερμανίας- Ελλάδας δεν ήταν οι καλύτερες, τονίζοντας ότι πλέον έχουν καλυτερεύσει αισθητά και πως και οι δύο πλευρές εργάστηκαν σκληρά για τη βελτίωσή τους.
Ταυτόχρονα ανέφερε ότι έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης στην Ελλάδα, ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τη χώρα και τον κ. Τσίπρα.
Ο Φρανκ Σταϊνμάιερ δήλωσε ευγνώμων που βρισκόταν δίπλα σε έναν εταίρο ο οποίος είναι φιλικός προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εξασφαλιστεί, μετά το Brexit η συνοχή των υπολοίπων κρατών- μελών.
Τοποθετούμενος για τις εξελίξεις της Κυριακής στην Αυστρία, εξέφρασε χαρά που οι ψηφοφόροι στην Αυστρία «δεν επέλεξαν τον υποψήφιο των λαϊκιστικών δυνάμεων».
Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, παρακολουθεί με ανησυχία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, κάνοντας λόγο για κυβερνητική κρίση που πρέπει να επιλυθεί και προσθέτοντας ότι «σίγουρα δεν είναι ένα θετικό μήνυμα προς την Ευρώπη σε μια δύσκολη εποχή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.