- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ζητά το Ποτάμι
Παρουσίαση της πρότασης στο Ζάππειο Μέγαρο στην εκδήλωση «Οι γείτονες έχουν νεύρα. Εμείς;»
«Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα είναι να μην καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. Σε αυτή την κατεύθυνση καλέσαμε και θα συνεχίσουμε να καλούμε τους θεσμούς της ΕΕ να υπερασπιστούν αυτή την συμφωνία πιέζοντας συνεχώς την Τουρκία για την εφαρμογή της» τόνισε την Πέμπτη το Ποτάμι με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.
«Δεν πέρασαν λίγες ώρες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Τουρκίας, άρχισαν να κραδαίνουν τον πέλεκυ της προσφυγικής πλημμυρίδας στην Ευρώπη αν αυτή δεν υποταχθεί στις απαιτήσεις τους για κατάργηση των θεωρήσεων στα τουρκικά διαβατήρια, αν δεν σταματήσουν οι “αναμείξεις στα εσωτερικά” της Τουρκίας και αν δεν γίνουν εκπτώσεις στις ευρωπαϊκές αρχές για χάρη της Τουρκίας» υπογραμμίζει σε νέα ανακοίνωσή της η Σεβαστουπόλεως.
«Η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη. Είναι στιγμή αποφάσεων και χάραξης γραμμής. Το Ποτάμι καλεί τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας και πρώτα απ΄ όλα την Κυβέρνηση για σταθερή συνεννόηση και δράση. Είναι η στιγμή για τη λειτουργία ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που θα αποτελεί την πυξίδα για το χειρισμό των θεμάτων εθνικής σημασίας» επισημαίνει.
Η πρόταση για το Εθνικό Συμβούλιο θα παρουσιαστεί αναλυτικά τη Δευτέρα στην εκδήλωση «Οι γείτονες έχουν νεύρα. Εμείς;» που διοργανώνει το Ποτάμι στο Ζάππειο Μέγαρο και αφορά την Εξωτερική Πολιτική.
Για το θέμα θα μιλήσουν: ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο καθηγητής και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης, ο ομότιμος καθηγητής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χρήστος Ροζάκης, ο πρέσβης ε.τ. και υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ποταμιού Γιώργος Κακλίκης καθώς και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.