Πολιτικη & Οικονομια

«Για τον παντελώς ανίκανο Μουζάλα» οι Βέλγοι εμπειρογνώμονες εγκαταλείπουν την Λέσβο

Η καυστική ανάρτηση του καθηγητή Γιώργου Προκοπάκη για την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στο προσφυγικό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330971-685292.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗ ΤΣΟΥΛΕΛΛΗ

Με απόφαση του υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου του Βελγίου και στελέχους του εθνικιστικού φλαμανδικού κόμματος (N-VA), Τέο Φράνκεν, οι Βέλγοι εμπειρογνώμονες σε θέματα ασύλου αποχωρούν από την Λέσβο επικαλούμενοι επιδείνωση των συνθηκών ασφαλείας στο νησί. Σύμφωνα με τις βελγικές εφημερίδες Het Nieuwsblad και De Standaard ο Βέλγος υφυπουργός απέστειλε επιστολή στον Έλληνα υπουργό, Γιάννη Μουζάλα, με αίτημα την άμεση λήψη μέτρων από τις ελληνικές αρχές. Ο Βέλγος ζητά επίσης να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων και να επισπευσθεί η διαδικασία των επαναπροωθήσεων στην Τουρκία. Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του, οι Βέλγοι δεν θα επιστρέψουν στην Λέσβο.

Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη ο σύμβουλος επιχειρήσεων και πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, Γιώργος Προκοπάκης, γράφει στο Facebook ένα καυστικό σχόλιο για την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στο προσφυγικό επιρρίπτοντας εξ ολοκλήρου ευθύνες στον «ανίκανο Μουζάλα».

Αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook:  

Μην ξαναπούμε για την ιστορία της Ειδομένης που ο αχτιβισταράς έκανε ντροπή για την ανθρωπότητα, ούτε για τις υποχρεώσεις που ανέλαβε εξ ονόματός μας και δεν έκανε επί μήνες τίποτε. Να πούμε τα φρέσκα - τη διεθνή αναγνώριση της πολιτικής την ευθύνη της οποίας έχει, αναβαθμισμένος κιόλας, ο Μουζάλας.

Το Βέλγιο αποσύρει από τα νησιά τους εμπειρογνώμονές του γιατί οι ελληνικές αρχές δεν κάνουν τίποτε για την ασφάλειά τους και γιατί δεν προχωρούν με τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. Δεν πρόκειται να επανέλθουν μέχρις ότου κάνει τη δουλειά της η ελληνική κυβέρνηση - εν προκειμένω ο Μουζάλας. Δηλαδή, εκκωφαντική δήλωση περί της ανικανότητος ή της απροθυμίας της Ελλάδας να χειρισθεί στοιχειωδώς το προσφυγικό.

Έχει πάντως ο καιρός γυρίσματα. Ο Μουζάλας είχε πει ένα κάρο ανοησίες στο BBC ως δήθεν απόψεις του Βέλγου Υφυπουργού. Κατάφωρα ψέμματα ότι ο Βέλγος υποστήριζε πως πρέπει να βυθίζονται οι βάρκες με τους πρόσφυγες. Ο Μουζάλας ξεφτιλίστηκε διεθνώς γιατί έκανε απλώς προπαγάνδα. Όχι μόνο αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη σε μάζωξη ομολόγων του (υπουργών όχι ψευταράδων) κατ' απαίτησιν του Βέλγου, αλλά τον περίμενε στις τουαλέτες για να του ζητήσει προσωπικά συγγνώμη - δήθεν τα αγγλικά του δεν είναι καλά. Στις τουαλέτες! Στις τουαλέτες! Ο άλλος τον έδωσε κανονικά. Μούρλια του πάει η ρόμπα. Αυτός ο Βέλγος Υφυπουργός διέταξε την απόσυρση των εμπειρογνωμόνων.

Παράπλευρη ιστορία βγαίνει με τους γλείφτες της κυβέρνησης. Για το χιλιάρικο που έπαιρνε ο άλλος, κάνουν τα πάντα. Τον Μουζάλα καλοβλέπουν ως "υπόδειγμα καλού ΣΥΡΙΖΑ" κάποιοι πρόθυμοι της σοσιαλδημοκρατίας, που τον θέλουν και γέφυρα, και βέβαια τα τσατσόνια του κυρ Φώτη που περίμεναν μέχρι πριν μια βδομάδα να βολευτούν. Ακροδεξιό χαρακτηρίζουν το Βέλγο Υφυπουργό! Γιατί ακροδεξιό; Γιατί ήθελε, λέει, να βυθίζονται οι βάρκες των προσφύγων! Οι μαλακίες δηλαδή που είπε ο Μουζάλας, για τις οποίες κόντεψε να παρεξηγηθεί κάνοντας επίθεση αγάπης στις τουαλέτες και για τις οποίες έχει ξεφτιλιστεί παγκοσμίως. Κανένας προβληματισμός - και δημοσιογράφοι, γαμώ τα ξύλα μου - για τις επαναπροωθήσεις που δεν γίνονται, για τις αιτήσεις ασύλου που δεν εκδικάζονται, για τα μέτρα ασφαλείας που δεν υπάρχουν. Ακροδεξιός και τελειώσαμε! Δώστους ρε Παππά από ένα χιλιάρικο να στανιάρουν τα γλειφτρόνια.

Το γεγονός είναι πως η κεντρική πολιτική των Τσίπρα-Καμμένου με εκτελεστικό την Χριστοδουλοπούλου διέλυσε το σύμπαν. Υποτίθεται πως τάξη βάζουν ο ανίκανος Μουζάλας και ο βεριτάμπλ ακροδεξιός Καμμένος. Μ' αυτούς τους ακροδεξιούς και ανίκανους δεν έχουν πρόβλημα τα τσατσόνια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ