- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βούτσης: Σε μία εβδομάδα ξεκινούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ
«Μας προκαλεί αρνητική εντύπωση ότι το ΣτΕ ευθυγραμμίστηκε με μια σαφή πολιτική θέση»
Σε περίπου μία εβδομάδα από τώρα τοποθέτησε χρονικά ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης τις πρωτοβουλίες του για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, στον απόηχο της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Βουλής, το ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό μόνο ένα άρθρο του νόμου, αυτό που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να αποφασίζει για την αδειοδότηση των καναλιών.
Μιλώντας για την διάταξη που προανήγγειλαν ο Νίκος Παππάς και η Όλγα Γεροβασίλη, ο πρόεδρος της Βουλής τη χαρακτήρισε το πρωί της Πέμπτης ενδιάμεση λύση καθώς όπως είπε «είναι προφανές ότι δεν είναι αυτή η άποψη της κυβέρνησης ειδικά για το θέμα του αριθμού των αδειών».
Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στη συνέντευξή του και στην τροπολογία για το «μαύρο» που κατέθεσε και τελικά απέσυρε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα λέγοντας ότι «προσπαθούμε να συμπεριφερόμαστε συλλογικά, θα έπρεπε να περιμένει αυτή η τροπολογία και να είναι διαφορετική και το αναγνώρισε και ο κ. Παππάς».
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, ο Νίκος Βούτσης, είπε πως «μας προκαλεί αρνητική εντύπωση ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ευθυγραμμίστηκε με μια σαφή πολιτική θέση» και συμπλήρωσε πως η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόταν σε μια διαδρομή της περασμένης πενταετίας. «Ξέρετε ότι η συνέχεια δεν είναι μόνο του κράτους, αλλά και της εξουσίας» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το ζήτημα των ιδιωτικών κλινικών
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.