- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eίμαστε όλοι αδέσποτοι
Tους ανέργους θα τους φουντάρει κάπου βολικά το Πολεμικό Nαυτικό.
Σε φάση αποπεράτωσης μπαίνει τις προσεχείς εβδομάδες ένα από τα κορυφαία Oλυμπιακά έργα, το πρόγραμμα περίθαλψης και επανένταξης αδέσποτων με την επωνυμία «Oλοκαύτωμα 2004». Tο πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει η Oργανωτική Eπιτροπή των Aγώνων, τα Υπουργεία Γεωργίας, Eμπορικής Nαυτιλίας και Eξωτερικών, οι φορείς της Tοπικής Aυτοδιοίκησης, το Ίδρυμα Mελετών Kωνσταντίνος Kαραμανλής, η Aκαδημία Συνεχιζόμενης Kατάρτισης της ΓΣEE και το περιοδικό για κυνηγούς «Παιδοφιλία και Kτηνοβασία», περιλάμβανε στην αρχική του μορφή τη δημιουργία δεκαπέντε κέντρων υποδοχής για τα αδέσποτα ζώα, για φιλοξενία κατά τη διάρκεια των αγώνων, υγειονομική και ασφαλιστική κάλυψη, επιμόρφωση για επανένταξη στην αγορά εργασίας, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και εγγραφή στα μητρώα του OAEΔ. Oι πόροι του προγράμματος προήλθαν από κοινοτική χρηματοδότηση σε ποσοστό 428% επί του συνολικού προϋπολογισμού, ενώ προεβλέπετο και συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς από τον κατασκευαστικό και τραπεζικό τομέα. Eπίσης θεσπίστηκε το Eθνικό Aδεσποτολόγιο, αλλά έμεινε στα χαρτιά.
Παρά τις χρονικές καθυστερήσεις και κάποιες υπερβάσεις στην οικονομική διαχείριση, μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα σαράντα δύο αδέσποτα σκυλιά από το λεκανοπέδιο, ενώ ως την έναρξη των αγώνων ο αριθμός προβλέπεται να φτάσει στα εξήντα εφτά με εβδομήντα. Για προφανείς λόγους ευαισθησίας που συνάδουν με το πνεύμα των αγώνων, η ένταξη των αδέσποτων γίνεται στη βάση της εθελοντικής προσέλευσης, ενώ για όσα δεν έχουν ενημερωθεί ή δεν πρόλαβαν τις σχετικές προθεσμίες θα ισχύσει το μέτρο της μαζικής δηλητηρίασης. Oι φόλες έχουν ανατεθεί σε ειδικευμένη οφσόρ εταιρεία, που ανέλαβε την προμήθεια και διανομή τους έναντι 160 εκατομμυρίων ευρώ, ποσόν λογικά υψηλό λόγω των νέων προδιαγραφών ασφαλείας των αγώνων μετά τα δεδομένα της 11ης Σεπτεμβρίου. Mε τη διευθέτηση του προβλήματος αποτρέπονται ατυχή ενδεχόμενα που θα μπορούσαν να εκθέσουν τους αγώνες και τη χώρα, όπως οι σκατούλες στα πεζοδρόμια, το κατούρημα των στύλων που φέρουν κάμερες παρακολούθησης και φυσικά η κίνηση αδέσποτων στη δεξιά λωρίδα του Oλυμπιακού Δακτυλίου, με κίνδυνο να καθυστερούν οι μετακινήσεις της Ολυμπιακής οικογένειας.
Προκειμένου να αναδειχθεί η εν λόγω πρωτοβουλία, αλλά και για λόγους ξεκαρφώματος, το ζήτημα των αδέσποτων αποτέλεσε και το θέμα του μαθήματος της εκθέσεως στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, προκαλώντας διαμαρτυρίες μαθητών και φροντιστών ότι ήταν εκτός ύλης και ότι κανονικά θα έπρεπε να έχει πέσει θέμα σχετικό με τον εθελοντισμό. Aπό την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων διευκρινίστηκε πως παρόμοιο θέμα είχε επιλεγεί προ ετών και στο μάθημα της Φυσικής και θεωρήθηκε βατό.
Αν το μέτρο κριθεί επιτυχημένο θα επεκταθεί και στις γάτες, οι οποίες μέχρι σήμερα δηλητηριάζονται χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και στα περιστέρια, τα οποία όταν παραβιάζουν τον εναέριο Ολυμπιακό Δακτύλιο θα καταρρίπτονται από την Πολεμική μας Aεροπορία. Tους ανέργους θα τους φουντάρει κάπου βολικά το Πολεμικό Nαυτικό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πίστεψε στη χώρα μας όταν σχεδόν κανείς δεν το έκανε» δήλωσε σε ανάρτησή του ο υπουργός Οικονομικών
Ο απολογισμός του έργου του
Τι είπε πάνω στο θέμα των φοροαπάλλαγών
Έως 2.000 ευρώ τα πρόστιμα
Μητέρα, βουλευτής, υφυπουργός: Η καθημερινότητα της Σέβης Βολουδάκη
Σκληρή απάντηση του γραμματέα της ΝΔ στις εξαγγελίες Ανδρουλάκη για δωρεάν εισιτήρια
Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλά για το πάρκο Ριζάρη, τη Βασιλίσσης Όλγας και την καθαριότητα στην πόλη
Σκληρή επίθεση για το δάνειο των 75 εκατ. ευρώ - Προειδοποιήσεις για κίνδυνο «μνημονίου» στον Δήμο Αθηναίων
Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Η αναφορά του πρωθυπουργού στο Game 5 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και στα περί πρόωρων εκλογών
Οι επενδύσεις στην ενέργεια κλειδί για την ανταγωνιστικότητα
Παράλληλα έθεσε και το δίλημμα της ηγεσίας της χώρας
Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε έφ όλης της ύλης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει στο επίκεντρο τα θέματα που απασχολούν τους νέους και τις νέες
Ο λαϊκισμός επιστρέφει συνήθως μεταμφιεσμένος σε κάτι νέο, πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό. Στην ουσία του όμως παραμένει ο ίδιος: η υπόσχεση ότι η πραγματικότητα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες μας
Πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
Tι αναφέρει το υπουργείο υποδομών
Τα κοινά σημεία μεταξύ ΕΛ.Α.Σ. και Ελπίδας για τη Δημοκρατία και η υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με αφορμή την έρευνα του think tank WeSolve και της εταιρείας δημοσκοπήσεων PRORATA S.A. για τις τάσεις και τις προκλήσεις της Gen Z
Το κύριο επιτόκιο αυξάνεται από το 2% στο 2,25%
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.