- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ανασχηματισμός προ των πυλών
Η Γεροβασίλη προαναγγέλλει ένα σχήμα με νέα πρόσωπα ακόμη κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ
Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι δεδομένος καθώς και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για αυτό το θέμα στον ΣΚΑΪ διευκρινίζοντας ότι θα έχει δομικά χαρακτηριστικά.
«Ένα σχήμα για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις απαιτήσεις της εποχής, αλλά και της προτεραιότητες του προγράμματός μας», είπε η κ. Γεροβασίλη. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, κρίνεται από το έργο της με στόχο την ευέλικτη γρήγορη και αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας. Στη συνέχεια άφησε να διαφανεί πως θα δοθεί βάρος στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόσθεσε: «Μίλησα για δομικά χαρακτηριστικά έχοντας υπόψη προβληματισμούς ανεξαρτήτως προσώπων. Μπορεί ο ικανότερος υπουργός έχοντας συναρμοδιότητες ή μη έχοντας δομή που να μπορεί να τον στηρίξει, να μη λειτουργεί και γι’ αυτό να μην ευθύνεται ο υπουργός αλλά το σχήμα. Άρα για ένα καινούριο σχήμα εκτιμώ ότι θα ληφθούν υπόψη τέτοιοι παράγοντες».
Το ενδεχόμενο συμμετοχής νέων προσώπων ακόμη κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνητικό σχήμα δεν αποκλείστηκε. «Νέα πρόσωπα πάντα υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ανοιχτός στις κοινωνικές δυνάμεις που τον στηρίζουν και αυτές θα πρέπει να εκφράζονται», πρόσθεσε.
Ερωτηθείσα για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς που ξεκινούν σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η β΄ αξιολόγηση οφείλει και πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος. «Εάν δεν ρυθμιστεί αυτό το θέμα, κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο», υποστήριξε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιες πηγές
Μια καθαρά πολιτική επιλογή και τοι στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής
Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.
Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί.
Το μόνο θετικό από αυτή την ιστορία είναι ότι, έτσι στριμωγμένη όπως βρίσκεται η Ευρώπη, είναι υποχρεωμένη να πάρει πρωτοβουλίες.
Η ηθική νομιμοποίηση δεν είναι πολιτικό πρόγραμμα
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Στο επίκεντρο η διεθνής πολιτική σκηνή
Για προσβολή προσωπικότητας
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Υπάρχουν και άλλα θέματα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε με δημοψηφίσματα σε μια διαρκή γιορτή της άμεσης δημοκρατίας
Αίτημα να προηγηθεί ψηφοφορία επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή εθνικού διαλόγου με την συγκρότηση και σύσταση εθνικής επιτροπής Αγροτικής Παραγωγής
Υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και η φορολόγηση της κατανάλωσης
Στο επίκεντρο της παρέμβασής του βρέθηκε η ανάγκη ξεκάθαρης στρατηγικής υπέρ της προοδευτικής διακυβέρνησης
Οι διευκρινίσεις της Αρχής
Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις και το κυοφορούμενο κόμμα
Καταψηφίζει τη διακομματική επιτροπή η Χαριλάου Τρικούπη, στο επίκεντρο ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο πρωτογενής τομέας
Συζήτησαν για την ελληνοαμερικανική συνεργασία στους τομείς των επιχειρήσεων, της ενέργειας και της ναυτιλίας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.